Milan se oprostio od Lige prvaka, te saopštio još jednu lošu vijest

Biće sigurno promjena u igračkom kadru Rossonera

Milan se oprostio od Lige prvaka, te saopštio još jednu lošu vijest

Samir Mlaćo

Milan se sinoć oprostio od Lige prvaka i neće igrati u finalu. Inter je bio bolji u dva meča i zasluženo prošao dalje, a jučer su u Milanu saznali novu lošu vijest.

Naime, Ismael Bennacer je operisan i neće ga biti najmanje šest mjeseci. Radi se o problemu sa desnim koljenom, a operacija je obavljena u Lyonu.

Oporavak će biti obavljen pod nadzorom liječničkog tima Rossonera“, objavili su iz Milana.

Bennacer će tako propustiti ljetne pripreme i početak naredne sezone.

Sigurno ga sada očekuje veliki izazov kada je u pitanju oporavak i povratak na teren, ali to je problem i za Milan.

Nogometaš iz Alžira u Milan je stigao iz Empolija, a nastupao je i za Arsenal, Tours, et Arles. Ove sezone upisao je 40 nastupa u svim takmičenjima.  Dodao je tri pogotka i dvije asistencije.

Oglasi

Na kraju sezone za Milan će uslijediti velike promjene, što je i najavljeno.

Prema Gazzetti dello Sport, Milan je spreman odreći se ni manje ni više nego 10 igrača iz trenutne ekipe koju vodi Stefano Pioli.

Među najvažnijim imenima koja su na crnoj listi su Zlatan Ibrahimović, Ante Rebić i Ciprian Tatarusanu. Osim njih trojice, tu su i igrači koji će se vratiti u ekipe iz kojih su posuđeni: Sergino Dest (Barcelona), Tiemoue Bakayoko (Chelsea) i Brahim Diaz (Real Madrid).

Štoviše, citirani izvor tvrdi da AC Milan već ima planove za transfer petorice igrača. To su Marko Arnautović (Bologna), Alvaro Morata (Atletico Madrid), Ruben Lostus-Cheek (Chelsea), Carney Chukwuemeka (Chelsea) i Exequiel Palacios (Bayern Leverkusen).

Potražite više informacija na temu Serie A:

U svakom slučaju, najavljene su velike promjene u ekipi Milana, ali sve su prilike da će reprezentativac BiH Rade Krunić ostati, budući da mu Pioli vjeruje i bez njega je igra Rossonera postala nezanisliva.

Sve će naravno zavisiti i od mogućih pojačanja.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi