Milan osramoćen na San Siru!

Velikom nizu je došao kraj

Milan osramoćen na San Siru!

A. Čaušević

Milan je period od osam mjeseci bez poraza okončao na bolan način. Lille je na San Siru deklasirao Rossonere s 0:3.

Stefano Pioli je meč započeo s poprilično jakim sastavom. Zlatan Ibrahimović je bio starter, dok je Rade Krunić takokđer igrao od prve minute.

Apsolutni junak gostujućeg trijumfa bio je Yusuf Yazici. Turčin je kompeltirao hat-trick. U 22. minuti je zabio iz penala, da bi u nastavku još dva puta matirao Gianlugija Donnarummu.

Inače, Pioli čiji je tim prekinuo niz od 24 utakmice bez poraza Krunića na poluvremenu ostavio u svlačionici, nakon čega je Milan zaigrao još lošije.

Imali su Rossoneri u finišu nekoliko prilika da postignu utješni gol, ali nisu uspjeli zatresi mrežu gostiju iz Francuske.

Drugi meč grupe H je također donio gostujuću pobjedu. Sparta Prag je u Glasgowu pobijedila Celtic s 1:4. Lukas Julis je bio junak gostiju jer je kao Yazici postigao hat-trick. Gol nade za prvaka Škotske bio je djelo Leigha Giffithsa. Konačan rezultat je postavio Ladislav Krejci u posljednji minutama. 

Leicester je u grupi G razbio Bragu na domaćem terenu s 4:0. Ihenacho je postigao prva dva gola za domaće, dok su preostala dva zabili Praet i Maddison.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

U igru za prolazak dalje se vratio AEK. Grčki tim za kojeg je Anel Šabanadžović igrao posljednjih 20-ak minuta je na strani nadigrao Zoryju s 1:4.

Tanković i Mantolas su tresli mrežu u prvom, a Livaja dva puta u nastavaku. Utješni gol za domaće zabio je Kochergin. Bh. golman Nikola Vasilj nije branio za domaće te je cijeli meč proveo na klupi.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Deladela
Vraca se dug
0 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi