U Milanu razočarenje, ali Pioli je vratio nadu pred revanš

Biće to sigurno kvalitetan meč

U Milanu razočarenje, ali Pioli je vratio nadu pred revanš

S. Mlaćo
Inter je sinoć sa 2:0 savladao Milan i došao na korak do finala Lige prvaka.

Inter je sinoć sa 2:0 savladao Milan i došao na korak do finala Lige prvaka.

Čini se da je sve riješeno, no naravno preostao je revanš. Inter ima sve u svojim rukama i sigurno da će Džeko i društvo mnogo lakše ući u meč, jer je Milan taj koji treba da juriša na gol i pokušati napraviti malo čudo.

Ipak, u Milanu neće ni pomisliti na predaju. Jasan je bio trener Stefano Pioli.

Inter je pogađao, a mi nismo. Neprepoznatljivi smo bili? To je možda prejak termin da nas opišu. Činjenica je da je Inter igrao bolje u prvom dijelu. Mi smo bili bolji u nastavku, ali nismo dali gol. Takav je nogomet na ovom nivou. Inter je imao više kvaliteta i bio efikasniji, mi smo napravili previše grešaka“, rekao je Pioli.

Imao je zamjerki i na suđenje te kazao da je vidio situacije koje su bile 50-50, a koje nisu presuđivane na isti način.

Oglasi

Dotakao se i revanša. Jasno je da će to biti potpuno drugačija utakmica.

Nama je u revanšu potreban veći kvalitet, moramo biti agresivniji, podići ljestvicu i igrati od početka mnogo bliže onoj igri iz drugog poluvremena. Momci su svjesni naše igre, razočarani jesmo, ali imamo šansu da sve preokrenemo“, rekao je Pioli i tako dao nadu svim navijačima Milana.

Sinoć je briljirao iskusni bh. reprezentativac Edin Džeko koji je još jednom potvrdio klasu.

Za Edina Džeku ovo je bio četvrti pogodak u Ligi prvaka ove sezone, nakon što je tri u grupnoj fazi postigao protiv Victorije Plzen.

Zanimljivo, ovo je bila treća utakmica Edina Džeke u polufinalima Lige prvaka i bio je strijelac na svakoj, a vidjet ćemo da li će to biti slučaj i za šest dana kada se igra revanš protiv Milana.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Kapiten naše reprezentacije ponovo je ispisao historiju Lige prvaka. Naime, postao je 11. igrač koji je u polufinalu postizao pogotke za dva različita tima.

Osim njega, to su uradili njegov uzor Andriy Shevchenko, zatim Cocu, Ronaldo, Lewandowski, Morientes, Dieter Muller, Park Ji-Sung, Savićević, Fernando Torres i Zidane.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi