Srceparajuća scena pred San Sirom: Očevi na koljenima, sinovi u suzama, žrtve su ljudske pohlepe

Platili su skupu cijenu naivnosti

Srceparajuća scena pred San Sirom: Očevi na koljenima, sinovi u suzama, žrtve su ljudske pohlepe

Admin Čaušević

Italijanski mediji su posljednjih dana pisali da ni 26 stadiona ne bi bila dovoljna da prime sve zainteresovane za prvi derbi polufinala Lige prvaka između Milana i Intera.  Na San Siru je pao rekord i Rossoneri kao domaćini su zaradili ogroman novac.

Pobjedu Intera nad Milanom rezultatom 0:2 sa lica mjesta je pratilo više od 75.000 gledatelja, ali za dva oca sa svojim sinovima nisu bili među brojnim sretnicima.

Uredno su kupili karte, obradovali sinove da će ih voditi na veliki meč, a kad su došli pred stadion uslijedio je veliki šok - karte su bile lažne. 

Djeca su očekivano počeli plakati, a očevi su pali na koljena s namjerom da ih utješe. Nisu uspjevali. Suze su tekle same od sebe. 

Umjesto na stadion razočarani su se vratili kući. Bili su žrtve ljudske pohlepe. Nasjeli su podvalu online tapkaroša i prije ulaska na čuveni stadion doživjeli hladan tuš.

Ovo je možda najbolji primjer koliko su neki ljudi spremni ići daleko da bi zaradili nekoliko stotina eura. Čak i uništiti snove djeci i ostaviti im trajne traume.

Oglasi

Ulaznice za utakmicu se kretale od 69 do 413 eura, barem zvaničnim putem, a prevaranti su zasigurno pokušavali ih preprodati za mnogo veću cijenu.

Navodno su očevi platili ulaznice po hiljadu eura te su sigurno imali najbolju namjeru da svojim sinovima osiguraju događaj za pamćenje.

Inače, Milan je samo od ulaznica zaradio 10.5 miliona što je rekordna cifra kada je u pitanju italijanski fudbal, ali taj rekord će pasti već za nekoliko dana.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Naime, domaćin revanaš će biti Inter, a Nerazzurri su odlučili da prosječna cijena ulaznica bude veća nego kad je bio domaćin Milan što znači i veća zarada.

Podsjećanja radi, Inter je prvi derbi dobio sa 2:0 golovima Edina Džeke i Henrikha Mkhitaryana i veliki je favorit da izbori plasman u finale.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

vuckobih
Taj broj od nekoliko stotina eura pomnožiti sa barem nekoliko stotina prevareni i dobije se lijepa cifra.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi