Milan predstavio novi dres, a onda shvatili da zbog bizarnog pravila u njemu ne mogu nastupati

Ostaje im samo Liga prvaka

Milan predstavio novi dres, a onda shvatili da zbog bizarnog pravila u njemu ne mogu nastupati

Endin Čaušević

Čelnici italijanskog prvaka Milana našli su se u nevjerovatnom problemu pred početak nove sezone.

Rossoneri su nedavno predstavili domaću i gostujuću garnituru dresova za narednu sezonu u kojoj će ovaj tim odigrati gotovo sve utakmice.

Međutim, spremna je i treća garnitura dresova u kojoj ekipa ne nastupa baš često. No, u Milanu očito nisu očekivali da će zbog rezervnog dresa imati toliko problema.

Puma je predstavila rezervni dres Milana na kojem dominira zelena boja i očito je da su zaboravili na bizarno pravilo koje postoji u Seriji A.

Naime, Seria A zabranila je klubovima korištenje zelenih dresova jer smatraju da ta boja smeta u realizaciji prenosa utakmica. Jedino Sassuolo ima dozvolu da koristi zelenu boju jer je to zaštitni znak kluba.

No, i Sassuolo mora da u na dresovima ima i crnu boju i oni ne smiju biti čisto zeleni. Već sada je jasno da Milan neće moći igrati mečeve Serije A u ovoj garnituri dresova i nastupat će samo u standardnoj crveno-crnoj i bijeloj kombinaciji.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Očekuje se da će Milan ipak koristiti i zelene dresove, ali samo na mečevima Lige prvaka.

Bizarno pravilo oko zelenih dresova Italijani su uveli prošle godine i važi od ove sezone. Pravilo je uvedeno na zahtjev vlasnika TV prava koji smatraju da se ovakva boja dresova previše uklapa u boju trave i otežava prikazivanje virtualnih reklama.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi