Hakimi poslao poruku prijatelju Mbappeu pred polufinale, odmah je od njega dobio odgovor

Veliki su prijatelji, ali...

Hakimi poslao poruku prijatelju Mbappeu pred polufinale, odmah je od njega dobio odgovor

Endin Čaušević

Četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Kataru donijelo nam je spektakularne okršaje i velika iznenađenja koja su priredili Hrvatska i Maroko. Marokanci su jučer izbacili Portugal i u polufinalu će igrati protiv Francuske, a Achraf Hakimi odmah je poslao poruku Kylianu Mbappeu.

Maroko je sigurno najveća senzacija na Svjetskom prvenstvu u Kataru jer je ova reprezentacija po prvi put u svojoj historiji uspjela da se plasira u polufinale što prije početka ovog takmičenja niko nije očekivao.

Pogotovo zbog činjenice da su Marokanci promijenili selektora samo nekoliko mjeseci pred početak Mundijala, ali su u Kataru oduševili fudbalsku javnost svojim fantastičnim rezultatima.

Jučer je Maroko u meču četvrtfinala šokirao Portugal koji je bio jedan od favorita u Kataru, ali su Cristiano Ronaldo i društvo morali spakovati kofere već nakon četvrtfinala.

Maroko je uspio da pobijedi sa minimalnih 1:0, a odlučujući gol vidjeli smo u 42. minuti kada je En Nesyri pogodio nakon nebeskog skoka i tako je odveo Marokance do historijskog podviga.

Već se zna da će Maroko u polufinalu Svjetskog prvenstva igrati protiv reprezentacije Francuske koja je sinoć u još jednoj odličnoj utakmici pobijedila Englesku sa 2:1 i plasirala se dalje.

Oglasi

Francuzi u Kataru brane zlatnu medalju i sigurno će biti ogromni favoriti u polufinalu, ali Marokanci su pokazali da ih niko ne smije tako lako otpisivati i da mogu iznenaditi bilo koju reprezentaciju.

U tom meču gledat ćemo sigurno i žestok okršaj saigrača iz PSG-a Kyliana Mbappea i Achrafa Hakimija, a da li će Marokanac uspjeti da zadrži svog dobrog prijatelja ostaje nam da vidimo.

Hakimi je odmah nakon sinoćnje utakmice između Francuske i Engleske odlučio da pošalje Mbappeu poruku putem Twittera, te mu je poručio da jedva čeka njihovu utakmicu.

"Vidimo se uskoro prijatelju", poručio je Hakimi, a Mbappe mu je u komentaru ostavio emotikon srce.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Zna se da su Mbappe i Hakimi jako dobri prijatelji, ali sigurno da u polufinalnom meču će na terenu biti druga priča i sve dok bude trajala utakmica jasno je da će to prijateljstvo biti po strani.

Inače, utakmica između Francuske i Maroka igra se u srijedu sa početkom u 20 sati na Al Bayt stadionu u Al Khoru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti