Aco Petrović skratio spisak za Eurobasket

Petrović pozvao 11 igrača

Aco Petrović skratio spisak za Eurobasket

D. Rakanović

Selektor hrvatske košarkaške reprezentacije Aleksandar Petrović objavio je spisak od 11 kandidata za Eurobasket koji će početi sa pripremama 27. jula u Svetom Martinu na Muri. 

Petrović je objavio spisak dan uoči odlaska B reprezentacije u Kinu na Kup Borislava Stankovića. 

Na spisku su Roko Leni Ukić, Marko Popović, Krunoslav Simon, Filip Krušlin, Bojan Bogdanović, Marko Tomas, Dario Šarić, Dragan Bender, Miro Bilan, Darko Planinić i Luka Žorić, a njima će još biti priključena četvorica iz reprezentacije koja putuje u Kinu.

"Na tih 11 igrača, po završetku kineske turneje, znači 25. juča, priključit ću četiri igrača iz te reprezentacije po pozicijama, jednog playmakera, dva igrača na pozicijama dva, tri te jednog visokog igrača. To je onih 15 igrača koji će započeti pripreme za ovogodišnje prvenstvo Europe", rekao je Petrović.

Hrvatska će na Eurobasketu igrati u grupi C u rumunskom Cluju protiv Mađarske, Rumunije, Crne Gore, Španije i Češke.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi