Ada postaje milionerka i ulazi u historiju sporta zbog Nikea

Potpisala ugovor na 10 godina

Ada postaje milionerka i ulazi u historiju sporta zbog Nikea

E. Škorić
Teme:

Norveška fudbalerka Ada Hegerberg postala je nova zastupnica američke kompanije sportske opreme Nike.

Ada ulazi u historiju jer je postala prva fudbalerka koja je potpisala sponzorski ugovor s Nikeom i to na 10 godina, a uostalom taj ugovor donosi joj milione dolara i veliko bogatstvo.

Ona je napustila Pumu kako bi se pridružila bogatoj sportskoj porodici američkog giganta, baš kao što je to svojevremeno uradila i američka teniserka Serena Williams.

"To je još jedan veliki korak u mojoj karijeri. Nike i ja imamo zajednički cilj podizanje ženskog sporta u narednim godinama. Dostavljeno je ovdje i želim nastaviti pisati povijest uz pomoć Nikea, i izvan terena. Oduševljen sam što sam dio ovog tima", kazala je Norvežanka.

Tako se fudbalerka Lyona pridružuje zvjezdanim imenima koja stoje ispred kompanije, poput LeBrona Jamesa (košarka), Cristiana Ronalda (fudbal), Serena Williams (tenis) i Neymara (fudbal).

Ona je poručila da bi bila velika stvar da jednog dana proizvede vlastiti brend odjeće, no sada ima bogati ugovor s Nikeom koji će joj pomoći da nastavlja rasti kao fudbalerka i kao osoba.

Top Komentari

Mele
Jedna od najboljig fudbalerki svijeta, milion eura godisnje, smijesna suma, pa penaldo to za dan dobije , sat ili 2 snimanja, privatni avion ga doveze i odveze..Ali to je zenski fudbal, kao i boks ili MMA, njima sica, muskima milioni...
2 2
makke07
Kao i wnba,kad se nauče ubacit u koš i dvokorak napravit pa u fudbalu osim šminke sve ostalo je ko monti pajton pa kad poprave sve to i onda mozda se ljudi vrate na stadione da ih pogledaju jer trenutno sad je ovo globalna tema i pokušavaju na sve načine ali niko ne dolazi.@mele porediš vhunskog sportistu koji ulaže napore dan i noć od 5e godine da bi dosli gdje jesu .Ronaldo kojeg licno ne podnosim moze zmireci pogodit petom gol dok na drugoj strani nemogu dobacit.Činjenica je da vecina zenskih sportova neinteresantno i niko ne želi platiti za to.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi