Adam Johnson osuđen na zatvorsku kaznu!

Zbog seksa sa maloljetnicom

Adam Johnson osuđen na zatvorsku kaznu!

Adam Johnson je danas u poslijepodnevnim satima osuđen na zatvorsku kaznu u trajanju od šest godina. 

Bivši reprezentativac Engleske je proglašen krivim po drugoj tački optužnice za seksualni odnos sa maloljetnom osobom (15), a sudac Jonathan Rose je u presudi naglasio kako je napravio najteži mogući prekršaj kada je u pitanju njegov slučaj. 

Doskorašnji član Sunderlanda na sudu nije pokazivao kajanje, a da bude spreman na zatvorsku kaznu sudac mu je saopštio još početkom mjeseca. 

"Kad se vratite ovamo krajem marta, očekujte dugogodišnji zatvor i možete se oprostiti sa svojom kćerkom. Vaš odlazak u zatvor znači da je nećete još dugo vidjeti", objasnio je sudac zašto Johnson nije odmah preselio u zatvor.

Podsjećamo, Johnson je maloljetnu osobu nagovorio na seks u januaru 2015. godine tako što joj je kupovao poklone. Tokom tri mjeseca poslao joj je više od 800 poruka i vrlo dobro je bio upoznat sa brojem njenih godina.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Maksimalna kazna koju je mogao dobiti u cijelom slučaju je deset godina. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi