U suzama odigrao posljednji meč za reprezentaciju, sa terena otišao pravo za šank!

Oproštaj sa stilom

U suzama odigrao posljednji meč za reprezentaciju, sa terena otišao pravo za šank!

A. Čaušević

Svaki posljednji meč u dresu reprezentacije se pamti do kraja života.

Kada igrate posljednji meč za svoju reprezentaciju i to kao kapiten onda je suze nemoguće sudržati, to je bio slučaj i sa Adamom Szalaijem.

Ovaj 34-godišnji napadač više neće nositi dres reprezentacije Mađarske nakon što je protiv Italijana upisao posljednji nastup, ukupno 86.

Prije samog starta iskusni golgeter je poput malog djeteta ronio suze, moglo se čak i vidjeti da drhti što dovoljno govori kakve su ga emocije obuzele.

[twitter]https://twitter.com/Ekstratime_/status/1574504874364260353[/twitter]

Mađari su u meč sa prvacima Evrope ušli da dosta nadanja. Pobijedili su Njemačku sa 0:1 upravom golom Szalaija i bio im je dovoljan bod da izbore plasman u finale Lige nacija.

Oglasi

Pred više od 60.000 gledatelja domaćinu je bio dovoljan i bod, ali su Azzurri slavili golovima Raspadorija i Dimarca te su zauzeli prvo mjesto u grupi.

Szalai je iz igre izveden 15-ak minuta prije kraja. Očekivano uz gromoglasne apaluze, a nakon posljednjeg sudijskog zvižduka slavio je i sa najvatrenijim mađarskim navijačima.

"Još ne mogu da vjerujem da je ovo moj posljednji meč u dresu reprezentacije. Propustili smo veliku šansu", kazao je fudbaler Bazela.

Međutim, iskusni napadač je iznenadio potezom nakon što je napustio stadion. Naime, otišao je vjerovali ili ne u kafić te je bio angažovan kao šanker.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Sa Szalaijem su u kafiću još bili Balazs Dzsudzsak, Dominik Szoboszlai i Andras Schafer čime su oduševili mađarsku javnost, a navijačima priredili noć za pamćenje.

Szalai je najveći dio svoje karijere proveo u Bundesligi igrajući za Schalke 04, Hoffenheim, Hannover i Mainz, a od februara je član Basela. U dresu Mađarske je postigao ukupno 26 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi