Ostao bez najdražeg broja: Poznato koji broj će Adama nositi u Barceloni

Zvanično predstavljen

Ostao bez najdražeg broja: Poznato koji broj će Adama nositi u Barceloni

E. Čaušević

Španski fudbaler Adama Traore vratio se u Barcelonu nakon skoro sedam godina.

Adama je ponikao u La Masiji i za prvi tim Barcelone debitovao je 2014. godine, ali odlučio je da napusti klub nakon što je postalo jasno da neće u prvom timu dobiti baš neku minutažu.

Tada je odlučio da ode u Aston Villu, a Adama je u Engleskoj igrao još za Middlesbrough i Wolverhampton iz kojeg je prije nekoliko dana stigao u Barcelonu na posudbu do kraja sezone.

Adama je učinio sve kako bi se ostvario njegov povratak na Camp Nou i odlučan je da pokaže da zaslužuje nositi dres Barcelone.

Ovaj 26-godišnji fudbaler danas je i zvanično predstavljen kao novo pojačanje Barcelone, te je pozirao sa dresom katalonskog kluba.

Također, Adama je i zadužio broj u Barceloni, te će u nastavku sezone na dresu nositi broj 11. Inače, on je prethodnih sezona nosio dres sa brojem 37, ali zbog pravila La Lige nije bio u mogućnosti da uzme svoj najdraži broj.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pravila La Lige nalažu da prvotimci u svojim timovima mogu uzeti brojeve od 1 do 25.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi