Adama Traore objasnio odakle toliko mišića na njegovom tijelu: Ma kakvi tegovi...

Genetika je čudo

Adama Traore objasnio odakle toliko mišića na njegovom tijelu: Ma kakvi tegovi...

E. Škorić

Adama Traore imao je sinoć sjajan nastup u Lisabonu gdje je protiv Portugala debitovao za reprezentaciju Španije.

Prethodno je nogometaš Wolverhamptona dobio pozive iz Španije i Malija, no odlučio se za zemlju u kojoj je rođen i u kojoj je stasao.

"Poziv iz Malija je zbog mog afričkog porijekla i cijenim što su me se sjetili, ali osjećam se Špancem jer sam rođen u Hospitaletu i uvijek sam igrao za mlade reprezentacije Španije . Ne mogu poreći svoje afričko porijeklo, ali osjećam se Špancem i ponosan sam što sam debitovao za seniore", rekao je Traore.

O njemu se najviše pisalo zbog njegovog nevjerovatnog izgleda i brzine koju posjeduje.

"Za moj rad u teretani brine se moj osobni trener. Ali ne dižem tegove. Moja genetika je takva i mišići mi rastu vrlo brzo. Radim neke druge vježbe. Svaka osoba mora da se prilagodi onom što mu joj najviše odgovara. Tajna je u poznavanju vlastitog tijela i prilagođavanju treninga vašim fizičkim uslovima", rekao je.

"Mišiće sam stekao treningom, odmorom i hranom. To je ravnoteža svega", tvrdi.

I kada je hrana u pitanju, tu najviše vjeruje svojoj majci.

"Hrana je bitna i smatram je još jednim, vrlo važnim dijelom treninga. Voda, iako ne pijem puno tokom utakmica, od vitalnog je značaja. Održavanje razine vode u tijelu od presudne je važnosti za sportistu. Pokušavam varirati količine jela i imati raznovrsnu, zdravu i uravnoteženu prehranu. Mogu jesti malo paelle kao i tipično malijsko jelo.s umakom od kikirikija i smeđom rižom. Sve radi moja majka, koja je najbolja kuharica na svijetu! Kao i svi sportisti, koristim i puno talijanske tjestenine".

Promo

Top Komentari

dragonBH
Mama mu stavlja steroide i hormon rasta u supu, a hud ni ne zna..
11 0
Adnanos
Iz istog razloga niko nemoze sa crncima na 100 metara.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi