Adama Traore pozvan u dvije reprezentacije, sad mora da odluči

Španija ili Mali?

Adama Traore pozvan u dvije reprezentacije, sad mora da odluči

E. Škorić

Adama Traore, nogometaš Wolverhamptona, blista u engleskoj Premier ligi, pa je za nagradu pozvan u reprezentaciju i to dva puta - zvali su ga i Španija i Mali.

Traore je rođen u Španiji, ali su njegovi roditelji iz Malija. Odrastao je u Barceloni i danas igra za Wolverhampton. Selektori Španije i Malija impresionirani su njegovim nastupima u Engelskoj, pa su mu uručili pozive.

Traore do sada nije igrao na seniorskoj razini ni u jednoj reprezentaciji. Nastupao je za mlade reprezentacije Španije. Luis Enrique poslao mu je poziv u petak, a trener Malija Mohamed Magassouba to je učinio tri dana ranije. Sada je pitanje koga će odabrati 24-godišnjak?

Ako odabere Španiju, imat će priliku za debi protiv Portugala u prijateljskoj utakmici 7. oktobra. Četiri dana kasnije Španija igra protiv Švicarske, a zatim i protiv Ukrajine u Ligi nacija.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Ukoliko se odluči za Mlai, debitovao bi 9. oktobra protiv Gane, a onda u novembru bi vjerovatno igrao u kvalifikacijama za Afrički kup nacija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi