Adama Traore ima novi klub, ali mu nije ispunjena velika želja

Pao dogovor

Adama Traore ima novi klub, ali mu nije ispunjena velika želja

E. Ganibegović

Adama Traore ima novi klub, prenose mediji u Engleskoj.

Kako stvari stoje, on bi dres Wolvesa trebao zamijeniti onim Tottenhama, koji će njegovom sadašnjem klubu na ime obeštećenja isplatiti 24 miliona eura.

Povremeni reprezentativac Španije tako neće ostvariti svoju veliku želju, a to je povratak u Barcelonu u kojoj je i počeo karijeru.

Španski mediji su nedavno prenijeli da je Barcelona bila zainteresovana za njegovo dovođenje ukoliko Ousmane Dembele napusti klub, no Tottenham je pobijedio u utrci za njim. Također, zainteresovan je bio i West Ham United.

Traore je, dakle, dijete Barcelone, a u Engleskoj je od 2015. godine kada je iz Barcelone B prešao u Aston Villu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nakon godinu dana potpisuje za Middlesbrough, a od ljeta 2018. član je Wolverhamtpona i čini se da je njegovoj avanturi na Molineuxu došao kraj.

Ove sezone Traore odigrao 22 utakmice za Wolvese i postigao jedan pogodak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi