Desilo se čudo, a onda su upitani o Dušanu: "Vlahović? Znate..."

Gdje će otići?

Desilo se čudo, a onda su upitani o Dušanu: "Vlahović? Znate..."

E. Ganibegović

Pticama na grani je jasno da će Dušan Vlahović napustiti Fiorentinu ovog ljeta.

Mnogi klubovi povezuju se s njim, a među prvima koji se istakao je Tottenham.

Spursi su sinoć napravili pravo čudo, s obzirom na to da su do 95. minute gubili kod Leicestera s 2:1, a onda je Bergwijn postigao dva gola u 96. i 97. minuti i donio pobjedu timu Antonija Contea.

Italijanski menadžer je nakon utakmice, između ostalog, upitan i o Dušanu Vlahoviću, a dao je diplomatski odgovor.

"Vlahović? Znate, ne volim da pričam o igračima drugih klubova. Razmišljam samo o rješavanju problema u Tottenhamu", rekao je Conte.

Podsjetimo, za usluge Vlahovića najviše je zagrizao Arsenal koji je poslao više ponuda u Firencu, no bezuspješno. 

Vlahović je navodno svojim predstavnicima poručio da jedino u obzir dolazi Juventus, te da bi napustio Fiorentinu samo u slučaju da Stara dama pošalje ponudu za njega.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Fiorentina je početkom januarskog prelaznog roka odredila cijenu za Vlahovića i ona iznosi 70 miliona eura.

Vlahović je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao 24 utakmica za Fiorentinu i zabio je čak 20 golova i dodao četiri asistencije. S klubom iz Firence bivši napadač Partizana ima ugovor do ljeta 2023. godine, te je u nekoliko navrata odbio ponudu da produži saradnju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi