Simeone: Ne možemo mi dovesti jednog igrača za 200 miliona

Svjestan situacije u kojoj se nalazi

Simeone: Ne možemo mi dovesti jednog igrača za 200 miliona

Trener Atletico Madrida Diego Simeone u potpunosti je svjestan situacije u kojoj se njegov klub nalazi svaki put kada dođe prelazni rok.

Rezultatski apetiti su uvijek postavljeni na najvišu ljestvicu, ali problem je što Atletico jednostavno nema toliko novca da bi parirao najmoćnijim klubovima Evrope, ali i Španije. Atletico se dobro nosi sa Realom i Barcom na terenu, ali je ogromna razlika između ovih klubova kada dođe period kupovine igrača.

"Nemamo iste mogućnosti kao super-moćni klubovi s kojim se takmičimo. Mi ne možemo dovesti jednog igrača za 150 ili 200 miliona eura", započeo je Simeone, te nastavio:

"Zbog toga moramo biti kreativni u kupovini. Moramo tačno znati šta tražimo i šta nam treba, jer mi nemamo prostora za greške. A to je teško, pritisak je veliki".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Atletico Madrid je ovog ljeta doveo samo jedno veliko pojačanje i to Thomasa Lemara, koji je plaćen oko 65 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi