Adebayor ipak nastupa na AKN-u

Iako je bio odlučan da neće

Adebayor ipak nastupa na AKN-u

A. Haznadarević

Togoanski napadač Emmanuel Adebayor, ipak je promijenio mišljenje i odlučan stav da neće ugrožavati život nastupima za svoju nacionalnu selekciju, te će se po svemu sudeći naći među reprezentativnim kolegama.

Adebayor je nedavno objavio da se nakon oružanog napada na autobus sa reprezentacijom Togoa ne osjeća seigurno, pa je kazao:

 

"Neću rizikovati život zbog igranja u reprezentaciji. Moje otkazivanje nema veze ni sa čim drugim nego samo s tim. Osjećam se loše i posve nesigurno u reprezentaciji".

 

Ipak, prema riječima predsjednika Fudbalskog saveza Togoa Ameyia Gabriela, došlo je do velike promjene, te će napadač Tottenhama ipak zaigrati na AKN-u: 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

 

"Naravno da će Adebayor nastupiti na Afričkom kupu nacija. Važno je što se ipak odlučio za nastup, jer je on ključan čovjek reprezentacije, a ujedno i kapiten", poručio je Gabriel.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.