Kipar postaje "bh. kolonija": Još jedan naš fudbaler otišao u klub iz ove zemlje

Iz Slobode u drugu ligu Kipra

Kipar postaje "bh. kolonija": Još jedan naš fudbaler otišao u klub iz ove zemlje · Zvanično

E. Ganibegović

Još jedan u nizu fudbalera iz Bosne i Hercegovine koji će karijeru nastaviti na Kipru je Adi Alić.

Dosadašnji napadač tuzlanske Slobode, Adi Alić, karijeru će nastaviti na Kipru.

Ovaj 21-godišnji napadač odlučio je napustiti Tušanj nakon ispadanja u niži rang, no drugi rang igrat će i u na ovom otoku.

On je potpisao ugovor za tamošnji PO Achyronas-Onisilos, no nije poznata dužina ugovora, barem za sada.

Alić je dijete Slobode iz koje je od jula 2022. do januara 2023. godine bio na posudbi u Slobodi Novi Grad, a ovo je prvi transfer koji je napravio u karijeri. 

U Premijer ligi BiH je za Slobodu ukupno nastupio 55 puta i postigao tri gola uz dvije asistencije.

Oglasi

Treba dodati i kako je u Prvoj ligi manjeg entiteta igrao 17 puta i postigao sedam pogodaka, dok je na šest utakmica u Kupu BiH postigao dva gola i dodao jednu asistenciju.

U PO Achyronas-Onisilosu Alić će igrati s dojučerašnjim saigračem iz Slobode, Keninom Devedžićem, koji je prije nekoliko dana stigao u ovaj klub.

Podsjetimo, na Kipar je nedavno stigao i Adnan Šećerović, koji je u svom klubu preporučio i desnog beka Muhammeda Musu koji je stigao iz Sarajeva.

Od ranije su već u ovoj zemlji i Kenan Pirić, Jasmin Mešanović, Mateo Sušić... 

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi