Nova pojačanja na Tušnju

Spremni su za novu sezonu Prve lige FBiH

Nova pojačanja na Tušnju

S. Mlaćo

U FK Sloboda se ozbiljno spremaju za novu sezonu.

Danas su predstavili tri nova imena.

Radi se o Srđanu Vuliću, Nerminu Mujkiću i Marku Baltiću.

Nermin Mujkić je u prošloj sezoni bio član juniorskog tima Istre, a prethodno je bio član omladinskih selekcija Dinama iz Zagreba i FK Sarajevo.

Marko Baltić je u prošloj sezoni bio član prvaka PRve lige FBIH, ekipe GOŠK - a. Za ekipu GOŠK- a je u prošloj sezoni odigrao 26 utakmica na štoperskoj poziciji i postigao je dva gola.

Vulić u Slobodu dolazi iz TOŠK-a. Prethodno je bio član juniorske selekcije Zrinjskog, gradačačke Zvijezde, GOŠK - a, Čapljine, Leotara", stoji u objavi FK Sloboda.

Oglasi

Prethodno su jučer u Slobodi predstavili još nekoliko novajlija.

Pored Azira Muminovića, potvrđen i potpis Ardonisa Mućaja, Dine Kalesića i Anesa Vazde.

"Drago mi je što dolazim u klub kao što je Sloboda. Prije nekoliko godina sam bio na korak od potpisa, ali zbog tehničkih stvari se transfer nije realizovao. Potrudit ću se sa svojim saigračima da napravimo dobar rezultat i uz podršku navijača da se plasiramo u Premijer ligu BiH", rekao je Kalesić.

Navalni red Slobode pojačat će Haris Dilaver i Kenan Dervišagić.

"Ugovor s našim klubom su potpisali Haris Dilaver i Kenan Dervišagić. Iskusni napadač u Slobodu dolazi iz ekipe Valletta (Malta), dok Dervišagić u Slobodu dolazi iz Sarajeva.

U prošloj sezoni je bio na posudbi u Radniku iz Hadžića i Gradini iz Srebrenika.

Za Radnik je odigrao 12 utakmica i postigao je tri gola, dok je za Gradinu odigrao 14 utakmica i postigao je osam golova i jednom se upisao u asistente", istakli su sa Tušnja.
Ranije je potvrđeno da iskusni Said Husejinović i Muharem Ćivić ostaju na Tušnju.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Svjesni smo rezultata od prošle sezone. Sloboda zaslužuje i mora igrati u Premijer ligi. Mi smo ovdje odrastali, Sloboda je naš klub i teško nam je zbog ispadanja. Ostajem ovdje kako bih pomogao ovim mladim fudbalerima da izbore povratak u elitni rang takmičenja", rekao je Ćivić.

Sloboda u prvom kolu nove sezone dočekuje kakanjski Rudar.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
ovo bi za svakoga bile prinove, a za slobodu su pojačanja.
2 0
Karanfil
Pa hajd se ne nasmiji.Ispali u niži rang i sad se opasno pripremaju za novu sezonu.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi