Muhammed Musa pronašao novi klub

Nakon odlaska iz FK Sarajevo

Muhammed Musa pronašao novi klub

H. Zilić

Bivši fudbaler Željezničara i Sarajeva Muhammed Musa pronašao je novi anagžman i pridružit će se još jednom fudbaleru koji je u karijeri nosio dres i Sarajeva i Željezničara.

Musa je novi član kiparske Doxe za koju je nedavno potpisao Adnan Šećerović.

Nigerijski fudbaler je bio slobodan nakon što je u maju završio sa FK Sarajevo. Govorilo se o raznim destinacijama na kraju je otišao na Kipar.

Pored pomenutih bh. klubova nosio je dres Gorice, Basaksehira, Lokomotiv Plovdiva i nigerijskog Hearta, tako da će mu ovo biti šest država u karijeri.

Što se tiče Šećerovića on je u Doxu nakon što se početkom ove godine rastao s indijskim klubom RoundGlass.

Oglasi

Ima i jedan ubilježen nastup u A selekciji Bosne i Hercegovine u onoj nezvaničnoj prijateljskoj utakmici 31. janura 2018. godine protiv Meksika, te tri nastupa u kadetskoj selekciji.

Doxa je član kiparske prve lige, a prošle sezone su uspjeli izboriti opsatanak u društvu najboljih.

Prošla sezona je bila turbulentna za Doxu i na kraju su zauzeli 11. poziciju sa 39 bodova dva više od Paralimnija koji je ispao u drugu ligu.

U drugu ligu ispali su još Cloraka i Olympiacos Nicosija.

U Doxi ne žele da u novj sezoni budu u sličnoj siuaciji i pokušavaju složiti što bolji tim.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti