Adi Nalić zabio pa pocrvenio, a onda je Malmo s 10 igrača napunio mrežu autsajdera

Malmo slavio, Zmaj pogodio

Adi Nalić zabio pa pocrvenio, a onda je Malmo s 10 igrača napunio mrežu autsajdera

Eldar Ganibegović

Malmo je, iako to rezultat ne govori, teže od očekivanog s 1:5 slavio protiv Angelholmsa u 2. kolu grupe 1 švedskog Kupa.

Za preokret Malmoa u 62. minuti pogađa Birmančević, a četiri minute kasnije Adi Nalić je zaradio direktan crveni karton i njegov tim je ostao s igračem manje.

Ipak, nije to ovosezonskog učesnika Lige prvake spriječilo da postigne još jedan gol. Pobjedu je golom u 80. minuti definitivno osigurao Abubakari.

Peti gol na utakmici, viđen je u 89. minuti, a pogodio je Eric Larsson, da bi u sudijskoj nadoknadi Christiansen pogodio za konačnih 1:5.

Malmo nakon dva kola u grupi 1 ima maksimalan učinak kao i Varnamo s kojim se sastaje petog marta u trećem kolu, dok su Angelholms i GAIS bez bodova. 

Za Adija Nalića je ovo prvi pogodak u novoj sezoni koja je ovog mjeseca počela u Švedskoj. Nažalost, nećemo ga gledati u trećem kolu u duelu protiv Varnama zbog crvenog kartona koji je danas zaradio.

Švedski Kup, 2. kolo:

Angelholms - Malmo 1:5 (Oremi 29'; Nalić 43', Birmančević 62', Abubakari 80', Larsson 89', Christiansen 90+3')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi