Tribine su proključale: Današnji gol Adija Nalića konkurisat će za gol sezone!

Eurogol bh. fudbalera

Tribine su proključale: Današnji gol Adija Nalića konkurisat će za gol sezone!

Eldar Ganibegović

Adi Nalić se polako, ali sigurno vraća u top formu nakon teške povrede koljena koju je imao, a danas je postigao pogodak koji će, bez sumnje, konkurisati za gol sezone u Švedskoj.

U okviru 17. kola švedskog Allsnevskana Hammarby je na svom terenu dočekao Norrkoping i slavio pobjedu rezultatom 2:1.

Jedan od junaka utakmice bio je i bh. fudbaler Adi Nalić, koji je postigao vodeći pogodak. I to kakav - eurogol.

Nakon prvih 45 minuta igre bilo je 0:0, da bi u 56. minuti Nalić stupio na scenu. Strand mu je dodao loptu, a on se sjajno namjestio i iskosa s lijeve strane pogodio lijeve rašlje gola na kojem je stojao Jansson.

Gosti se nisu predavali, pa su u 82. minuti preko Traustasona stigli do izjednačenja, no nisu uspjeli osvojiti niti bod na kraju.

Oglasi

Sve je riješeno u prvoj minuti sudijske nadoknade kada je za 2:1 i pobjedu Hammarbyja pogodio Đukanović.

Strijelac pobjedonosnog gola za Hammarby upravo je zamijenio našeg Nalića u 74. minuti utakmice.

Sjajno je vidjeti da se Adi Nalić vraća u formu nakon teške povrede koju je imao i sigurno je da ovakvim partijama skreće veliku pažnju na sebe i vidjet ćemo da li će novi selektor računati na njega u nastavku kvalifikacija za EURO.

Hammarby je nakon ove pobjede sedmi na tabeli s 25 bodova, dok je njihov današnji rival dva mjesta iznad, no s istim brojem osvojenih bodova.

Za Adija Nalića i Hammarby sada slijedi revanš meč drugog pretkola Konferencijske lige protiv Twentea, a igra se 3. augusta. Twente je u prvom meču u Nizozemskoj slavio s 1:0.

Allsvenskan, 17. kolo:

Hammarby - Norrkoping 2:1 (Nalić 56', Đukanović 90+1'; Traustason 82')

Top Komentari

Chesa
Lijep go - valjda će ga sad krenuti.
3 1
Kunna
Oporavio se, sad ide opet guranje preko portala i eto ga na spisak i prva izmjena na iducoj tekmi
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi