Šveđani oduševljeni: Crnogorac kopirao Neymara, pa dobio aplauze protivničkih navijača

Šveđani oduševljeni: Crnogorac kopirao Neymara, pa dobio aplauze protivničkih navijača

Endin Čaušević

Prvenstvo u najjačem rangu švedskog fudbala je u punom jeku, a danas se igraju mečevi 14. kola. U centru pažnje našao se crnogorski reprezentativac Viktor Đukanović koji nastupa u dresu Hammarbyja jer je danas svojim potezom oduševio tamošnju javnost.

Hammarby igra trenutno utakmicu 14. kola švedske Allsvenskan lige u gostima protiv Siriusa, a nakon prvog poluvremena rezultat u ovoj utakmici je 1:1.

Gosti su uspjeli da u 37. minuti povedu sa 1:0 kada je Erabi zabio pogodak nakon asistencije Basare, no slavlje navijača Hammarbyja nije dugo trajalo s obzirom da su domaći samo pet minuta kasnije uspjeli da izjednače.

Sirius je do izjednačenja stigao u 42. minuti, a mrežu gostujućeg tima uspio je da zatrese Matthews na oduševljenje domaćih navijača na tribinama.

Oglasi

Međutim, glavna tema nakon prvog poluvremena je crnogorski reprezentativac Viktor Đukanović koji inače nastupa u dresu Hammarbyja.

Đukanović je počeo utakmicu od prve minute, a u 19. minuti izmamio je aplauze s tribina zbog načina na koji je primio loptu.

Crnogorac je kopirao potez koji je inače zaštitni znak Neymara i to mu je uspjelo zbog čega su mu čak i pojedini domaći navijači aplaudirali jer znaju koliko je teško na takav način primiti dugu loptu.

Ovaj 19-godišnji ofanzivac u Švedsku je stigao početkom ove godine za milion eura i to iz podgoričke Budućnosti.

Đukanović je potpisao s Hammarbyjem ugovor do kraja 2027. godine, a od dolaska iz Budućnosti u dresu švedskog kluba uspio je odigrati već devet utakmica i postići tri gola, te je pokazao da će biti veliko pojačanje.

Inače, Đukanović je nastupao i za sve omladinske kategorije Crne Gore, a prošle godine debitovao je i za seniorsku selekciju svoje zemlje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi