Adi Nalić se vratio nakon godinu dana, a o onome što je njegov golman uradio će se tek pričati
Nakon teške povrede koljena i skoro 12 mjeseci pauze, Adi Nalić se danas vratio na teren i debitovao za svoj novi tim.

Hammarby poražen kod Hackena

Adi Nalić se vratio nakon godinu dana, a o onome što je njegov golman uradio će se tek pričati

Eldar Ganibegović

Reprezentativac Bosne i Hercegovine, Adi Nalić, prošle je godine doživio tešku povredu koljena i oporavak je trajao skoro godinu dana. Danas, nakon 11 mjeseci i 20 dana, Nalić se vratio na teren i debitovao za svoj novi tim, Hammarby, u koji je stigao iz Malmoa.

U drugom kolu švedskog Allsvenskana Hammarby je gostovao kod Hackena, a domaći tim je upisao trijumf rezultatom 3:1.

Ono što je najbitnije za nas u Bosni i Hercegovini jeste to što je nakon 11 mjeseci i 20 dana u konkurenciji bio Adi Nalić, te je na kraju i zaigrao u posljednjih desetak minuta, te tako debitovao za Hammarby.

Krenimo redom. Stvari su već nakon prvih 45 minuta bile manje-više riješene, a epitet igrača utakmice definitivno je ponio Benie Traore, 20-godišnji napadač iz Obale Slonovače.

U petoj minuti je donio vodstvo svom timu, ali nakon nevjerovatne greške i poklona gostujućeg golmana, Olivera Dovina.

Zaista je neshvatljivo šta je uradio i gdje mu je odlutala koncentracija kada je primio loptu. Pogledajte video, on sve govori.

Oglasi

Traore je do kraja prvog dijela kompletirao hat-trick. Pogađao je još u 16. i 45. minuti, te na taj način donio pobjedu svom timu.

Utješni pogodak je za goste postigao Tekie u 56. minuti koji im je tada dao i nadu da nešto mogu napraviti, no rezultat je do kraja meča ostao 3:1.

Igrala se 82. minuta kada se konačno Adi Nalić vratio na teren. Trener ga je u igru poslao umjesto Nahira Besare, te su ovo svakako velike vijesti i za Faruka Hadžibegića koji bi na njega mogao računati u junu za mečeve s Portugalom i Luksemburgom.

Hacken je nakon ove utakmice prvi na tabeli sa šest poena koliko ima i Malmo, dok je Hammarby s tri boda na šestoj poziciji. U narednom kolu Nalić i ekipa idu u glavni grad kod AIK-a, dok Hacken ponovo igra domaći meč, ovaj put protiv Kalmara.

Allsvenskan, 2. kolo:

Hacken - Hammarby 3:1 (Traore 5', 16', 45'; Tekie 56')

Top Komentari

user1674297497
Sretno
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi