Iznenađujući transfer: Bh. reprezentativac stigao kod Ibrahimovića

Nalić promijenio sredinu

Iznenađujući transfer: Bh. reprezentativac stigao kod Ibrahimovića

Admin Čaušević

Januarski prijelazni rok je tek počeo, a među prvim bh. reprezentativcima koji su ostvarili transfer je i ofanzivac Adi Nalić koji je otišao u klub Zlatana Ibrahimovića. 

Nalića više nećemo gledati u dresu Malmea, ali hoćemo u švedskom Allsvenskanu pošto je potpisao za Hammarby, klub koji je u vlasništvu legendarnog Ibrahimovića.

Bh. reprezentativac je u novi klub stigao kao slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor sa Malmeom i nije krio svoje zadovoljstvo zbog potpisa.

"Jako sam sretan što sam došao u Hammarby. Osjećao sam da sam spreman za novi izazov i motivirajuće je voditi Hammarby naprijed. Zabavno je i uzbudljivo igrati pred tako strastvenim navijačima", kazao je Nalić nakon potpisa.

Sportski direktor kluba iz Štokholma, Jesper Jansson je kazao kako su već neko vrijeme u svoje redove pokušavali dovesti 25-godišnjaka.

Oglasi

"Pokušavali smo Adija dovesti u Hammarby i ranijih godina, ali bez uspjeha. On je zanimljiv tip igrača u pravim godinama, afirmiran je i još se razvija", rekao je Jansson.

Inače, jedan od vlasnik Hammarbyja od 2019. godine je Ibrahimović sa 23.5% vlasničkog udjela.

Radi se o jednom od najstarijih  švedskih klubova, a prošlu sezonu je završio na trećem mjestu i na ljeto će igrati u kvalifkacijama za Konferencijsku ligu. Do sada su prvaci bili samo jednom i to 2001. godine.

Nalić iza sebe ima veoma lijep periodu Malemeu s kojim je između ostalog igrao i grupnu fazu Lige prvaka, a dobre igre su mu donijele i nastupe za seniorsku selekciju BiH. 

"Želim se zahvaliti na tri prekrasne godine, dva titule šampiona, puno prijatelja i uspomena za cijeli život. Klubu i navijačima želim sve najbolje u budućnosti", poručio je Nalić u oproštaju od Malmea.

Inače, istekom ugovora Malmo je napustio i Dennis Hadžikadunić koji bi uskoro također trebao pronaći novi klub. Spominju se opcije Turske (Fenerbahce) i Njemačke (Schalke04).

Top Komentari

Chesa
Pomisli da ga je Zlatan doveo u Milan….
6 0
BeskoPDX
Even ti click bait, isto sam pomislio
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi