Fudbaler Željezničara postao rekorder na Zlatiboru
FOTO: Kup prijateljstva

Kup prijateljstva i sjajno dostignuće Pašića

Fudbaler Željezničara postao rekorder na Zlatiboru

Haris Zilić

Omladinci Željezničara U19 selekcija igra sjajno na Kupu prijateljstva na Zlatiboru koji ove godine slavi svoj jubilarni deseti rođendan i postao je tradicionalan turnir za ekipe iz regije.

Željezničar je ove godine igrao sjajne duele i Plavi sa Grbavice izborili su plasman u polufinale što je svakako dobar rezultat za tim sa Grbavice, ali i fina promocija kluba na regionalnom nivou.

U polufinalu Željezničar očekuje jedna od najtrofejnijih ekipa na Kupu prijateljstva, a riječ je o Crvenoj zvezdi koja je turnir na Zlatiboru osvajala čak tri puta.

Ipak, Željezničar se može pohvaliti rekorderom kada je u pitanju turnir na Zlatiboru.

Iz godine u godinu klubovi nastupaju sa novim generacijama, najviše se potrefi da jedan fudbaler zakači dvije generacije, ali Željezničar ima apsolutnog rekordera.

Kapiten U19 tima sa Grbavice mladi Ali Pašić (18) ove godine je upisao čak četvrti nastup na Kupu prijateljstva. Nijedan fudbaler se ne može pohvaliti ovim dostignućem.

Oglasi

Pašić je u ranijim nastupima Željezničara nastupao sa dvije godine starijim igračima što dovoljno govori o njegovom taletnu, a ove godine je predvodio U19 tim Željezničara, a i prošle godine je također nastupao u generaciji juniora Željezničara.

Riječ je o fudbaleru koji je već upisao nastupe i za pet omladinskih selekcija Bosne i Hercegovine.

Pašić ima nastupe za U15, U16, U17, U18, U19 reprezentaciju naše zemlje i blizu je da i tu obori rekorde i bude fudbaler koji će nastupati za sve naše omladinske selekcije.

Za mlađe selekcije Bosne i Hercegovine Pašić je skupio ukupno 23 nastupa, a najviše je imao za U17 reprezentaciju, ukupno deset nastupa. Igra na poziciji beka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi