Velež sjajnim preokretom spasio čast bh. klubova na Zlatiboru
FOTO: Kup prijateljstva

Tri poraza u četiri utakmice

Velež sjajnim preokretom spasio čast bh. klubova na Zlatiboru

Haris Zilić

Na Zlatiboru je u toku jubilarno deseto izdanje Kupa prijateljstva za omladince, a takmičenje okuplja klubove iz regije na jednom mjestu što je svakako potez koji iz godine u godinu dobija sve veće pohvale.

Završen je drugi takmičarski dan, a na terenu su bila četiri bh. kluba koja su uzela učešće ove godine, a to su Željezničar, Sarajevo, Borac i Velež.

U pitanju je takmičenje za U19 ekipe, a na kraju dana Velež je spasio čast bh. klubova savladavši Vojvodinu nakon preokreta rezultatom 2:1 u okviru drugog kola grupe B.

Povela je Vojvodina 1:0 golom Peranovića u 49. minuti, a preokret Rođenim donose svojim golovima Milak u 59. i Đuliman u 75. minuti utakmice.

Željezničar je u drugom kolu grupe C poražen od Brere iz Strumice rezultatom 3:1.

Za Plave je pogodio Alagić u 17. minuti, a za makedonski tim su pogađali Krstev u 20. minuti i prvoj minuti sudijske nadokande prvog poluvremena, te Andonovski iz penala u petoj minuti sudijske nadoknade vremena, tačnije u samom finišu utakmice.

Oglasi

FK Sarajevo je u drugom kolu grupe C doživio ubjedljiv poraz od Budućnosti iz Podgorice rezultatom 3:0.

Golove za podgorički tim dali su Kumburović u osmoj, Brajović u 44. i Jovanović u 51. minuti utakmice.

Banjalučki Borac je u drugom kolu grupe A poražen od Crvene zvezde sa minimalnih 1:0, a pogodak odluke za beogradski tim postigao je Manojlović u 53. minuti utakmice iz penala.

U četvrtak je dan odluke za bh. klubove jer igraju mečeve trećeg kola i borit će se za plasman u četvrtinu finala Kupa prijateljstva.

Borac igra protiv Pelistera, Željezničar protiv Partizana, Sarajevo protiv Osijeka i sve naše ekipe trebaju trijumfe ako žele u četvrtinu finala.

Jedino je Veležu sutra dovoljan i bod za plasman u nokaut fazu, a Rođeni u trećem kolu igraju protiv Rijeke.

Top Komentari

CRVENIDJAVOLI1922
Samo jako MUSVDG.
3 0
zakeroni
Bravo rođeni
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi