Iz Rumunije stiže sulud zahtjev za UEFA-u na štetu Bosne i Hercegovine

Nevjerovatno, ali istinito

Iz Rumunije stiže sulud zahtjev za UEFA-u na štetu Bosne i Hercegovine

A. Čaušević

Početak utakmice između Rumunije i Bosne i Hercegovine obilježio je napad domaćih pristalica na grupu navijača fudbalskih Zmajeva.

Susret koji su dobili Rumuni sa 4:1 je prekinut već nakon 30-ak sekundi igre, a sve su izazvali domaći huligani koji su provocirali navijače Bosne i Hercegovine.

Prvo je krenulo sa skandiranjem "Srbija, Srbija", nakon čega ih je nekolicina došla do zaštitne ograde te započela fizički napad na oko 200 navijača BiH.

Ozbiljnije sukobe spriječila je policija i to zakašnjelom reakcijom. Susret se nastavio i do kraja nije bilo nereda.

Dan nakon utakmice stigla je pomalo suluda izjava Adija Pope, fudbalera CSA Steaue, kluba koji se takmiči u drugoj rumunskoj ligi i kluba koji je nasljednik slavne Steaue.

Naime, zbog nereda na utakmici Dinamo - CSA Steaua kada su se navijači gostiju sukobili sa policijom Steaua je kažnjena sa igranjem utakmica na udeljanosti od 100 kilometara van svog stadiona i to bez navijača.

Oglasi

Steaua je tako svoj meč Kupa igrala protiv Chindie daleko od svog stadiona i izgubila je sa 1:2, a Popa je poslije meča kazao da ostaje da se vidi da li će UEFA kazniti bh. reprezentaciju.

Već na prvu je jasno da je Popa pomiješao kruške i jabuke pošto bh. navijači nisu bili ti koji su započeli nerede te su se jednostavno morali braniti od napada.

"Baš me zanima da li će sada UEFA suspednovani Bosnu i Hercegovinu sa četiri utakmice jer su se njihovi navijači tukli sa policijom", kazao je Popa poslije poraza te nastavio:

"Ne znamo na osnovu čega se donose odluke, Komisija vjerovatno bolje zna od nas, ali prema onom što nam je Klub rekao mi smo nepravodeno kažnjeni.

UEFA-ina dosadašnja praksa je da prvobitno pokrene disciplinski postupak, a nakon toga izrekne kaznu. Rumuni sigurno snose najveću krivicu zbog propusta u organizaciji. Ostaje da se vidi da li će biti i kazne prema bh. Savezu.

Top Komentari

C.Banks
Koji cigani, vazda sam mrzio ovu naciju ne znam zašto ne mogu ih organski
6 0
SarajFK
Sve pravoslavne drzave bi trebalo unistiti. Gdje su oni tu su zlo lazi i prevare.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti