Golman Čelika za SportSport.ba

Adilović: Bitno je što smo zadržali kostur ekipe

Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika od ponedjeljka se nalaze u pogonu. Trener Boris Pavić nametnuo je žestoki ritam sve u cilju da se ekipa što bolje pripremi za narednu sezonu.

 

Jedan od najiskusnijih igrača i kapiten Čelika 32-godišnji čuvar mreže Adi Adilović govorio je za naš portal o pripremama ekipe, igračkom kadru, navijačima...

 

"Dugo nisam imao manju pauzu, ali mi je drago što smo ranije krenuli da se svi okupimo, nadam se da ćemo iskoristiti ovaj rani start, te da ćemo igrati važnu ulogu u narednom prvenstvu. Zadržali smo kostur ekipe i to je veoma bitno pred narednu sezonu, ovo sve super izgleda i naredne sedmice će se priključiti svi igrači, tako da u narednoj sezoni očekuje nas puno odricana jer će Premijer ligu napustiti šest ekipa, morat ćemo pokazati svu snagu, da bi ostvarili što bolji plasman i što bolje stajali na terenu", kaže Adilović.

 

Čelik je zadržao kostur ekipe iz prošle sezone.

 

"Mislim da je to veoma bitno, svi se dobro poznajemo, uz jedne dobre i kvalitetne pripreme to je najvažnije. Drago mi je što smo skoro svi tu iz prošle sezone, pokazali smo da možemo igrati sa svima. Svi se dobro poznajemo i mislim da možemo napraviti korak više na tabeli u odnosu na prošlu sezonu. Čelik je vratio igrače koji su karijeru počeli na Bilinom polju, jednu ekipu i treba sačinjavati polovina igrača iz domaćeg kadra, te uz kvalitetna pojačanja to sigurno garantuje uspjeh. Puno je lakše raditi, kada se poznajete godinama i preko njih prenijeti ambicije i ciljeve kluba", mišljenja je iskusni čuvar crno-crveni.

 

U narednoj sezoni cilj je i vraćanje publike na stadion.

 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Mi smo nekako razočarani i nezadovoljni što nas je malo publike gledalo u prošloj sezoni, bez obzira šta se dešava oko statuta, mi nemamo s tim ništa. Mi smo zaslužilli igrama da nas gleda veći broj navijača, gledajući Zenicu kao jedan od najvećih gradova, publiku tradicionalnu koju imamo i Čelik kao brend, mislim da zaslužuje ovaj stadion da svaku utakmicu Čelika bodri 4000 do 5000 navijača", završio je razgovor za SportSport.ba Adi Adilović.

 

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.