Trener Zeničana za SportSport.ba

Pavić: Tražimo igrače kojim je Čelik prva, a ne druga opcija

Dino Kurbegović

Fudbaleri Čelika se od ponedjeljka nalaze u pogonu i treniraju za novu sezonu BH Telecom Premijer lige. Više o početku priprema, ali i ambicijama u prelaznom roku, te narednoj sezoni rekao nam je Boris Pavić, šef stručnog štaba zeničkog kluba.

"Ove sedmice smo napravili uvod u igrački kadar, da vidimo s čim raspolažemo i s kojim ćemo sastavom ući u narednu sezonu. Mogu reći da sam zadovoljan jer smo uspjeli zadržati veći dio tima koji je činio okosnicu u prošloj sezoni. Jedino je na izlaznim vratima Renato Gojković, kojem želimo svu sreću u pronalasku novog kluba. Sa Simićem smo još uvijek na liniji i dobrodošao je u naš klub, gdje ga očekujemo. Kojić, Selimović i Jusić će nam se priključiti sljedeće sedmice kada ćemo pojačati intenzitet rada", rekao je Pavić i dodao:

"U četvrtak igramo protiv Olimpica u 17:30. Nadam se da ćemo naći pojačanja na pozicijama na kojim smo deficitirani. Želimo što spremniji ući u narednu sezonu, imamo ambicije i želimo nastaviti tamo gdje smo stali. Na pripreme odlazimo u Zlatibor od 6. do 15. jula i nadam se da ćemo spremni dočekati sezonu koja će biti veoma specifična i zahtjevna. Moram pohvaliti igrače koji su puni elana i vrijedno treniraju".

Trener Čelika smatra da će i pristup protivnika prema njegovoj ekipi biti dosta drugačiji nego u proteklom periodu.

"Dobrim igrama u protekloj polusezoni smo skrenuli pažnju na sebe i sigurno je da će nas i drugi gledati na jedan ozbiljniji način. Čelik po tradiciji i ugledu uvijek zaslužuje vrh Premijer lige i nadam se da ćemo biti ozbiljna ekipa koja će to i ostvariti, i zbog nas i zbog naših navijača"

"Moja velika želja po dolasku u Čelik bila je da u ekipu vratim neke dečke koji osjećaju ljubav prema ovom klubu i koji znaju koliki je njegov značaj. Veliki je pritisak igranja u Čeliku jer ne mogu svi igrati u ovom dresu, zato smo i tražili takve igrače. Jusić, Karić, Hećo i ostali su pokazali karakter i pravi odnos prema klubu. Sada smo ponovo doveli Baraća i tražimo samo igrače kojim će Čelik biti prva, a ne druga ili treća opcija. Treba nam takva atmosfera koja se temelji na zajedništvu. Pojačanja ćemo dovoditi ciljano".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Iako je Boris Pavić trener NK Čelik postao prošle zime, nije vodio ekipu nijednom s klupe, a razlog je što nije imao radnu dozvolu koju mu  klub u prošloj sezoni nije mogao obezbijediti. U narednoj sezoni će po svemu sudeći Pavić konačno i sjediti na klupi Zeničana.

"Što se tiče moje licence, ona je još u procesu i ja se nadam da ćemo uspjeti to završiti. Moram reći da imam sjajnu konekciju sa svojim saradnicima Beganovićem i Hrustanovićem pa se moj izostanak sa klupe se ne osjeti previše. Nećemo se previše zamarati administrativnim poslovima, koncentrisan sam na teren i rad sa svojom ekipom", rekao je za SportSport.ba Boris Pavić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti