Mladi golman FK Sarajevo na meti Hajduka: Splićani su već napravili prvi korak

Otišao na probu

Mladi golman FK Sarajevo na meti Hajduka: Splićani su već napravili prvi korak

Haris Zilić

Sve više mladih igrača iz Bosne i Hercegovine nalazi se na radaru velikana iz regije, a posljednji u nizu je Hajduk Split koji je bacio oko na mladog golmana Sarajeva, Adina Aletu (16).

Aleta je član kadestke ekipe Sarajeva, a iza sebe je imao sjajne sezone u U15 Premijer ligi BiH, kao i U16 kategoriji FK Sarajevo.

Pomenuti golman je skupio već četiri nastupa za omladinske reprezentacije BiH, nastupao je za U15 i U16 selekciju naše države, a trenutno je član kadetske reprezentacije.

Odlični nastupi, ali i talenat su bili alarm za splitski klub.

Hajduk je poslao pozivnicu za probu mladom Aleti koji je otputovao u Split gdje će provesti sedam dana na probi u Hajduku.

Oglasi

Nakon probe znat će se više o sudbini ovog mladog golmana koji je i ranije bio i na radaru jednog od klubova iz njemačke Bundeslige.

Mladi golman je pokazao da se radi o vrhunskom talentu i u maju prošle godine kada je briljirao na golu pionirske reprezentacije BiH na Memorijalnom turniru "Vlatko Marković".

FK Sarajevo je poznato u dobrom radu sa golmanima tako da i ne čudi što je Aleta još jedan u nizu perspektivnih golmana.

Iz Sarajeva je u Rakow otišao Vladan Kovačević, a zatim je Belmin Dizdarević napravio fenomenalan transfer u francuski Montpellier.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Trenutni golman Sarajeva je mladi Muhamed Šahinović koji je i U21 reprezentativac Bosne i Hercegovine i sigurno još jedan kapitalac u Bordo svlačionici.

Top Komentari

Skender
Sve dobri mladi golmani a mi jos uvijek primamo pacerske golove. Prosla godina je za oba golmana Sarajeva bila katastrofalna.
1 0
Ajax11
M
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi