Adin Mulaosmanović izabran za v.d. selektora kadetske reprezentacije BiH
Veliko priznanje za mladog stručnjaka

Trenutno radi i u stručnom štabu seniorske momčadi FK Željezničar

Adin Mulaosmanović izabran za v.d. selektora kadetske reprezentacije BiH

Samir Mlaćo

Nogometni savez Bosne i Hercegovine donio je odluku da u narednom periodu kadetsku reprezentaciju naše zemlje sa klupe predvodi Adin Mulaosmanović.

Najuspješniji bh. selektor Sakib Malkočević zbog zdravstvenih problema već odavno nije u toj mogućnosti, pa je odlučeno da na njegova mjesto bude izabran Mulaosmanović kao vršilac dužnosti.

Ovaj ambiciozni stručnjak duži niz godina radio je u Omladinskom pogonu FK Željezničar, a trenutno je pomoćnik u stručnom štabu Amara Osima u seniorskoj momčadi. Prvi dio sezone je završio kao glavni trener nakon što je ovaj klub raskinuo saradnju sa Milomirom Odovićem.

Mulaosmanović je bio desna ruka Malkočeviću, pa je ova odluka sasvim očekivanja, a popularni Čića će tako voditi našu reprezentaciju u Elitnom rundu kvalifikacija za EP protiv Belgije, Norveške i Mađarske. Ovaj turnir se igra u Mađarskoj od 26. marta do 1. aprila.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije