Adin Vrabac pronašao novi klub
Foto: EPA

Karijeru nastavlja u Španiji

Adin Vrabac pronašao novi klub

Kapiten košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine, Adin Vrabac, će nastaviti karijeru u ekipi Tenerifa.

Adin Vrabac je od 2015. godine bio član beogradskog Partizana, ali je njegov ugovor s ovom ekipom istekao na kraju prošle sezone pa će bh. košarkaš promijeniti sredinu.

Naš 23-godišnji krilni košarkaš je potpisao ugovor s ekipom Tenerifa koju s klupe predvodi legendarni bh. košarkaš Nenad Marković, koji je i insistirao na dovođenju Vrabca.

"Vrabac je igrao u Bundesligi i jakim takmičenjima kao što su Jadranska liga i Liga prvaka. On je bio izbor našeg trenera Nenada Markovića koji ga poznaje još iz vremena u mlađim selekcijama BiH", izjavio je Aniano Cabrera, sportski direktor Tenerifa.

Vrabac je u Partizanu NIS proveo protekle dvije sezone i u posljednjoj u prosjeku je postizao 4,9 poena, 3,6 skoka i 1,5 asistencije po meču igrajući za crno-bijele u ABA ligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti