Talentovanog bh. napadača predstavila ljubljanska Olimpija: "Sadašnjost i budućnost našeg tima"

Ugovor na tri i po godine

Talentovanog bh. napadača predstavila ljubljanska Olimpija: "Sadašnjost i budućnost našeg tima" · Zvanično

E. Škorić

Mladi reprezentativac BiH Admir Bristrić potpisao je ugovor sa slovenskim velikanom Olimpijom iz Ljubljane, koja je u njemu prepoznala sjajnog golgetera za svijetlu budućnost. 

Admir Bristrić (19) se već kao mladi nogometaš pokazao kao izniman potencijal, o čemu svjedoči i njegova zavidna reputacija.

Bio je kapiten juniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine. Trenutno je član U21 i omladinski reprezentativac naše zemlje. S 18 godina svoje nogometno umijeće imao je priliku pokazati u 1. hrvatskoj ligi u Dragovoljcu.

Sportski direktor NK Olimpija Goran Boromisa predstavio ga je danas novinarima u Ljubljani:

"Sretni smo što smo s mladim napadačem Admirom Bristrićem potpisali ugovor o saradnji na naredne tri i pol godine. Bristrić predstavlja sadašnjost i budućnost našeg tima. Već u višoj ligi dokazao se kao vrhunski igrač na poziciji napadača, gdje je dokazao i da može biti i uspješan krilni napadač. Sigurni smo da će Admir, koji je u Olimpiju došao iz Rijeke, doprinijeti još boljim rezultatima NK Olimpija u proljetnom dijelu prvenstva i u budućnosti".

Bristrić je u Dragovoljcu igrao kao posuđen igrač Rijeke, za koju je potpisao u ljeto 2021. godine. Igrao je prethodno za juniore Zrinjskog, bio je član prvog tima tuzlanske Slobode.

Ponikao je u Zvijezdi iz Gradačca, ali je relativno rano otišao u Osijek sa željom da ostvari svoju nogometnu karijeru. Njegov talenat prepoznao je i bivši hrvatski reprezentativac Jurica Vranješ, koji se brinuo o njegovoj karijeri, a svojevremeno ga je etiketirao kao nasljednika Edina Džeke.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

"U tuzlanskoj Slobodi stasa novi Džeko! Zove se Admir Bristrić, rođen je 2003., izvanredan je talent za kojega su me već pitali najveći hrvatski klubovi. Vjerujte mi, taj ako dođe u Dinamo i bude se pravilno razvijao, za koju godinu vrijedit će 20 miliona eura", rekao je Vranješ ranije u intervjuu za Večernji.hr.

Pred Admirom je mnogo napornog rada, a on poput mnogih nastavlja da mašta da će biti novi Edin Džeko. Želja mu je da nosi dres A reprezentacije BiH, a dosta toga ovisit će i o njegovim nastupima u velikanu iz Ljubljane. 

Top Komentari

BHFLjiljan
AkoBogda da bude najbolji na svijetu. I mi bi volili imati Dobre predstavnike, makar u necemu bilo. Nazalost, situacija kakva jest, I sport u sportu nam je usporen napredak. Sve pocinje sa ljudima Koji cu na celu Koji su se ulegli. A igracima zelimo sve najbolje :)
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi