Adnan Džafić se nakon posudbe ponovo vratio u ekipu Zlina
Džafić se nakon polugodišnje posudbe vraća u klub sa kojim ima još validni ugovor na godinu i po

Bh.internacionalac u Češkoj

Adnan Džafić se nakon posudbe ponovo vratio u ekipu Zlina

D. Kurbegović

Nekadašnji kapiten visočke Bosne i bivši član mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine Adnan Džafić koji već dugu inostranu karijeru gradi u Češkoj počeo je pripreme za drugi dio sezone u svom matičnom klubu FC Fastav Zlin s kojim je ugovorom vezan još godinu i pol dana.

Džafić je proteklih pola sezone proveo na posudbi u ekipi Mlada Boleslava, gdje je odigrao 10 utakmica, te zabilježio tri asistencije i upisao jedan pogodak.

Ekipa Zlina je pripreme počela prije tri dana (03.01.), a pred početak drugog dijela sezone nalazi se na šestom mjestu na tabeli s 30 osvojenih bodova i u igri je za Play Off, dok je ekipa Mlada Boleslava u kojoj je Džafić igrao proteklih pola godine trenutno na desetom mjestu s 22 osvojena boda.

Podsjećamo, Adnan Džafić je visočki nogometaš koji je ušao u istoriju visočkog sporta kao prvi Visočanin koji je igrao grupnu fazu UEFA Lige i to upravo s ekipom Zlina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi