Adnan Džemidžić još četiri godine generalni sekretar Fudbalskog saveza BiH

Adnan Džemidžić još četiri godine generalni sekretar Fudbalskog saveza BiH

Edmir Škorić

Danas je u Sarajevu pod predsjedavanjem predsjednika NS/FS BiH Vice Zeljkovića održana 31. sjednica Izvršnog odbora Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Na sjednici su usvojeni strateški dokumenti NS/FS BiH, „Mapa puta“ za provođenje izbornih procesa u 2024/25 godini i „Strategije nogometne/fudbalske društvene odgovornosti NS/FS BiH za period 2023 – 2026“.

Tokom današnje sjednice su usvojene propozicije takmičenja za Kup Regija 2024, kao i izvještaji o radu organa i tijela NS/FS BiH. Usvojeni su izvještaji Disciplinske komisije, Komiteta za sudije i suđenje, Komiteta za stadione i bezbjednost, te Komiteta za takmičenje.

Usvojene su odluke o trajanju zimskog registracionog perioda 2024. godine za igrače profesionalce u periodu od 15.01.2024. do 09.02.2024. godine, a za igrače amatere u periodu od 01.02.2024. do 15.03. 2024. godine. Zimski registracioni period za igrače futsala će trajati od 28.12.2023. do 19.01.2024. godine.

Na današnjoj sjednici je donijeta odluka o imenovanju Adnana Džemidžića za generalnog sekretara NS/FS BiH na četiri godine, u periodu od 01.01.2024. do 31.12.2027. godine.

Oglasi

Usvojena odluka: Bh. klubovi elitnog ranga dobili "čestitku" za Novu godinu iz FSBiH

Dobre vijesti dolaze za rukovodioce elitnim klubova u bosanskohercegovačkom fudbalu i malom fudbalu.

U Sarajevu je danas održana sjednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine sa koje stižu lijepe vijesti za klubove iz elitnih rangova

Naime, prema još nepotvrđenim informacijama, usvojena je odluka o raspodjeli novčanih sredstava u iznosu oko 5 miliona maraka za sezonu 2023/2024 a bit će podijeljeni klubovima iz Premijer lige BiH, ženske Premijer lige i Premijer lige u malom fudbalu.

Nije poznato koliko će novca pripasti kojem klubu, ali ono što je sigurno, bit će to lijep "novogodišnji poklon" za sve one koji se nađu na ovoj listi.

Također je usvojena i mapa izbornog puta, a izbori za krovni Savez održat će se 2025. godine.

Fudbalska reprezentacija BiH nije imala najbolju godinu, daleko od toga, no uživali smo u dobrim nastupima bh. klubova u Evropi, naročito Zrinjskog, koji je postao prvi tim iz naše zemlje u grupnoj fazo UEFA takmičenja. Osim toga, značajno su se poboljšali tereni, mnogi stadioni su se "ušminkali", a očekujemo i dolazak VAR-a, pa je za vjerovati da dolaze još bolji dani za bh. fudbal.

Top Komentari

rekordmeister
savez napolje!!!
1 0
south
Ovo onaj pitar papak sto je gurao sarajevo sa begicem isto pitar sto im pokloni korona titulu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi