NS/FS BiH dao punu podršku UEFA-i i Aleksanderu Čeferinu!
FOTO: NFSBiH

Oglasili se povodom Superlige

NS/FS BiH dao punu podršku UEFA-i i Aleksanderu Čeferinu!

Esmer Oštraković

Kao što je već svima poznato prije nekoliko dana Evropski sud donio je odluku u slučaju Superlige i svima je sada jasno da ovo takmičenje može da "zaživi".

Ono što ne ide u prilog čelnicima Superlige jeste nevjerovatno veliki broj odbijenica koji su dobili.

Za razliku od svog prvog pokušaja kada je veliki broj klubova htio da učestvuje u ovom takmičenju situacija je sada dosta drugačija.

Osim Real Madrida, Barcelone i Napolija niti jedan klub nije dao zeleno svjetlo da želi da sudjeluje u ovom takmičenju.

Odbijenice su stizale sa svih strana, čak i od nacionalnih saveza, a sada u se oglasili i iz NFSBiH.

Njihovo saopštenje prenosimo u cjelosti.

"U svjetlu donošenja presude Evropskog suda pravde u slučaju tzv. Superlige, NS/FS BiH daje svoju punu podršku radu krovnoj kući evropskog fudbala (UEFA) i predsjedniku Aleksanderu Čeferinu.

Ljudi koji vode evropski fudbal nastoje stvoriti adekvatne uslove svim svojim članicama, a time i klubovima koji se takmiče u okviru nacionalnih prvenstava, kako bi obezbijedila jednake uslove za kontinuiran i stručan rad. Svaki drugi oblik organizovanja bi doveo do različitog sistema vrednovanja kvaliteta.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

To nije moto UEFA, jer ona brine za svoje članice. Zato i NS/FS BiH podržava princip jednakih vrijednosti za sve učesnike u fudbalskoj igri širom kontinenta. Rukovodstvo NS/FS BiH će nastaviti kontinuiranu podršku radu UEFA na projektima koji vode daljem prosperitetu evropskog fudbala", stoji u saopštenju NSFBiH.

Tako se i Fudbalski savez naše zemlje pridružio velikom broju klubova, ali i nacionalnih saveza koji su jasno rekli "ne" Superligi.

Top Komentari

Blueboy
To je strasno velika stvar za Evropski fudbal
0 0
user1676115060
Jako je bitno sto je nas savez naglasio da nasi klubovi ne misle igrati ovu smijuriju od takmicenja. Mi zelimo i dalje da ostane liga prvaka kakvom je poznajemo, u kojoj redovno ne ucestvujemo.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti