UEFA ponovo žestoko kaznila Fudbalski savez Bosne i Hercegovine!
Neredi u Luksemburgu zbog kojih je Fudbalski savez BiH ponovo kažnjen (Foto: AFP)

Ogromna cifra ide u UEFA

UEFA ponovo žestoko kaznila Fudbalski savez Bosne i Hercegovine!

Midhat Šljivak

Disciplinska komisija Evropske fudbalske federacije (UEFA) kaznila je Fudbalski savez Bosne i Hercegovine s ukupno 50.000 eura zbog nereda navijača na utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Luksemburga. Također, FSBiH neće moći prodavati karte za naredno gostovanje nacionalnog tima.

UEFA je danas na sjednici Disciplinske komisije kaznila Fudbalski savez Bosne i Hercegovine s ukupno 50.000 eura. Razlog su navijački neredi na utakmici s Luksemburgom.

Zbog ubacivanja predmeta i baklji na teren u duelu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Luksemburgu 16. novembra, UEFA je izrekla kaznu od 40.000 eura, te će FSBiH biti onemogućena prodaja ulaznica za navijače u narednoj gostujućoj utakmici.

Nije to sve. Kazna od 10.000 eura za Fudbalski savez BiH stigla je zbog ulaska navijača u teren tokom iste utakmice u Luksemburgu.

Ovo je samo jedna u nizu kazni koju je dobio Savez. U oktobru je UEFA izrekla kaznu od čak 130.000 KM zbog ispada navijača.

Oglasi

Tada su FSBiH skupo koštale baklje i ponašanje navijača na utakmicama s Lihtenštajnom i Portugalom, zatvaran je i dio tribine na Bilinom polju i na ove dvije kazne izdvojeno je čak 80.000 KM.

Također, dodatna oktobarska kazna je iznosila 24.000 KM zbog blokade prolaza na meču s Portugalom, dok je selfie navijača s Cristianom Ronaldom koštao Savez 8.000 KM.

Kažnjena i Ukrajina

Pored Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine UEFA je danas kaznila i Fudbalski savez Ukrajine. Oni su nešto bolje prošli.

Ukrajinici će zbog rasističkih ispada navijača na kvalifikacionom meču s Italijom u kasu UEFA uplatiti 20.000 eura, a na narednom 'domaćem' meču bit će im zatvoren dio tribine, minimalno do 5.000 mjesta.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Ovu kaznu Ukrajinci neće odraditi do narednog 'domaćinstva'. To bi moglo biti finale baraža za EP ako prođu Bosnu i Hercegovinu ili tek u jesen naredne godine u Ligi nacija.

Podsjetimo, Ukrajina 21. marta dolazi u Bosnu i Hercegovinu u polufinalnom duelu baraža za odlazak na Evropsko prvenstvu u Njemačku. Pobjednik meča igra protiv boljeg iz duela Izraela i Islanda.

Top Komentari

VR6_LION
Platiti ce opet Velez,Zeljo,Sarajevo! ocekujte kazne !
0 2
Buzim83
Insalah zdravlja do novih kazni. Rušimo gamad Dodikovu ????
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi