Elezović i Granić saglasni nakon utakmice: "Remi je na kraju najpošteniji"

Igman i Posušje odigrali meč bez golova

Elezović i Granić saglasni nakon utakmice: "Remi je na kraju najpošteniji"

Endin Čaušević

Fudbaleri Igmana danas su u Doboju kod Kaknja remizirali protiv Posušja (0:0) u okviru 17. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a treneri oba tima su na kraju utakmice otkrili svoje utiske.

U Doboju kod Kaknja gledali smo poprilično zanimljivu utakmicu u kojoj su obje ekipe imale nekoliko dobrih prilika.

Posušje se propisno ispromašivalo u prvih pola sata današnje utakmice, a potom je i Igman preko Bodula propustio nekoliko sjajnih šansi da dođe do pobjede.

Ipak, na kraju nije bilo golova u okršaju klubova iz donjeg dijela tabele, a svoj utisak nakon utakmice otkrio je trener Igmana, Adnana Elezović, koji je govorio za SportSport.ba.

"Igrali smo derbi začelja, ali ekipa koja po kvalitetu ne zaslužuje ovo mjesto na tabeli. Prvih pola sata mi nismo bili na nivou i nismo bili pravi na terenu u tom periodu. Polako smo dolazili sebi nakon prvih pola sata. U drugom dijelu smo se dogovorili da budemo malo agresivniji i izađemo više, imali smo nekih prilika, ali za pobjedu vam treba više u napadu da se uradi", kaže Elezović i dodaje.

"Svaki bod je bitan. Svako svakoga može da pobijedi. Najbitnije je dati maksimum da se skupi što više bodova na kraju. U ove dvije utakmice ćemo pokušati izvući maksimum na gostovanjima protiv Sloge i Slobode".

Nakon toga svoj komentar dao je i trener gostujućeg kluba Goran Granić.

"U prvom poluvremenu smo imali dosta izglednih situacija i malo da je bilo mirnoće u tom zadnjem pasu mogli smo doći u stopostnotnu šansu. Igman je bio najopasniji ih prekida i znali smo da su u tome jaki i moćni. Dobro je, sačuvali smo nulu i ono što mi je drago jeste da je ekipa bila na dobrom nivou i pored tih nekih 5-6 izostanaka. Pošteno je i realno da su obje ekipe nagrađene za dobru igru", rekao je trener Posušja.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U narednom kolu Posušje dočekuje još jednog konkurenta u borbi za opstanak ekipu Slobode.

"Nijednu utakmicu ne ulazimo kao 'ovo ne treba pobijediti'. Svaku utakmicu želimo da dobijemo. Svakako kada vam dolazi konkurent iz donjeg dijela tabele i igrate na domaćem terenu onda je zaista imperativ samo pobjeda. Rezultat jeste bitan i ko kaže da nije laže vas jer dobar rezultat sve diktira", zaključio je Granić.

Zaprati FK Igman Konjic, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Igman Konjic Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi