Bez golova u Doboju kod Kaknja: Igman i Posušje se propisno ispromašivali

Derbi klubova iz donjeg dijela tabele

Bez golova u Doboju kod Kaknja: Igman i Posušje se propisno ispromašivali

E. Čaušević, foto: D. Kurbegović

Igman i Posušje sastali su se danas u Doboju kod Kaknja u okviru meča 17. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a u derbiju klubova koji se bore za opstanak u društvu najboljih danas nije bilo golova.

Ova utakmica bila je od velikog značaja za oba tima, a čini se da je Igman više bio pod imperativom pobjede kako bi pobjegao iz donjeg dijela tabele i sigurno je da na kraju igrači Posušja mogu biti zadovoljni s osvojenim bodom.

Prvu šansu na meču zabilježili smo već u drugoj minuti i to ispred gola Igmana. Pokušao je Vukoja, ali je Ćeman zaustavio njegov udarac.

Samo tri minuta kasnije prijeti i Igman. Hrelja je šutirao s nekih 20 metara udaljenosti, no Kukić je bio siguran.

Posušje prijeti ponovo u 13. minuti. Nakon dobre akcije u šansi je bio Jović, ali je Dupovac izblokirao taj udarac. Ipak, lopta se odbila do Roce koji šutira visoko iznad gola Igmana.

Veliku šansu gosti su propustili u 16. minuti kada je pogriješio Duraković, ali to ne koristi Vukoja koji je izašao sam na Ćemana, no golman Igmana to fantastično brani i spašava svoj tim.

Oglasi

Posušje je imalo šansu i desetak minuta kasnije kada je pokušao Roca, no Ćeman je ponovo siguran.

Najbolju šansu u prvom dijelu Igman je imao u 38. minuti. Velić je odlično centrirao, Bodul je pokušao glavom sa šest metara, ali lopta ide tik pored stative Posušja. Mnogi su već loptu vidjeli u mrežu, ali je ostalo 0:0.

U drugom poluvremenu je ritam igre nešto pao što se osjetilo na terenu. Igralo se većinom na sredini terena, a prvu šansu vidjeli smo tek u 71. minuti kada je pokušao ponovo Bodul, no Kukić je odbranio.

U 76. minuti nova gužva pred golom Posušja. Nakon kornera Hralja je pokušao glavom, ali direktno u Kukića. U idućem napadu gosti su tražili penal nakon što je pao Brković, ali je sudija Musić samo odmahnuo rukama.

Posušje je dobru priliku propustilo deset minuta prije kraja meča. U šansi je bio Begić koje je odlično uposlio Jović, no Ćeman ponovo spašava Igman.

Oglasi

Do kraja utakmice Bodul je mogao donijeti svom timu tri boda, ali njegov udarac u 93. minuti brani Kukić. Na kraju je ostalo 0:0 na semaforu.

Premijer liga, 17. kolo:

Igman - Posušje 0:0

Igman: Ćeman, Duraković, Velić, Dupovac, Mahmić, Bešagić, Biber, Hrelja, Kašić, Bodul, Ramić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Posušje: Kukić, Krišto, Pavlović, Dadić, Roca, Šilić, Begić, Hanuljak, Brković, Jović, Vukoja.

Zaprati FK Igman Konjic, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Igman Konjic Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi