Jahić podnio ostavku, u Slobodi zatečeni

Nakon pobjede protiv Leotara

Jahić podnio ostavku, u Slobodi zatečeni · Zvanično

E. Oštraković

Nakon što je danas savladala ekipu Leotara, ekipa Slobode ostala je bez trenera. Naime, Adnan Jahić podnio je ostavku na mjesto šefa stručnog štaba.

Tuzlaci su danas ostvarili jako važnu pobjedu protiv Leotara na svom terenu, te se sada nalaze u dosta boljoj poziciji kada je riječ o borbi za opstanak u ligi.

Naravno ima još mnogo da se igra, a veliki je broj ekipa koje će se sa Slobodom boriti da sačuva premijerligaški status.

Jahić je danas govorio nakon utakmice Slobode i Leotara, te je istakao da je bio zadovoljan partijom koju su pružili njegovi sada već bivši izabranici.

"Pripremati ovu utakmicu nije bilo lako. Leotar je kvalitetna ekipa bez obzira na kojoj poziciji se nalazi, baš kao i mi. Mislim da smo bojažljivo ušli u utakmicu, pogotovo prvo poluvrijeme kada smo dali gol i onda neki taj psihološki aspekt. Sada je tu novi travnjak, ko god dođe Slobodi će biti problem igrat. Čestitao bi momcima na pobjedi. Bilo je oscilacija u igri najviše zbog terena. Čast mi je što nam Peljto sudi u posljednje vrijeme kada je borba za opstanak u pitanju. Čestitam momcima na tri boda", rekao je Jahić, te je dodao:

Ipak, drugi dio njegove izjave dao je naslutiti da postoji određeni problem, a čini se da to njegova ostavka i potvrđuje.

"Ova 23 boda su ravna kvalifikaciji za Ligu Evrope. Zna se gdje smo trenirali i kakvo smo suđenje imali, a ko je stajao uz nas. Bilo je nešto ove sedmice da sam izgubio morao bih ići za Trebinje. Ne bi volio da mjenjam mjesto prebivališta zato što je Tuzla moj grad i Sloboda je moj klub. Ne idem kada je teško, već kad nema više smisla", završio je Jahić.

Sigurno je da će ovo biti veliki udarac za Slobodu. Svi u klubu su zatečeni potezom Jahića posebno jer se radi o ključnom dijelu sezone.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ostaje da vidimo kako će reagovati čelnici kluba iz Tuzle, te ko će biti nasljednik Adnana Jahića na klupi Slobode.

Ko god da se prihvati posla sigurno je da će imati samo jedan cilj, a to je da Slobodi sačuva premijerligaški status.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostarac94
Hajde bola Tuzlaci trznite se malo, toliko ljudi u TK toliko firmi i svega da hocete mogli bi sila od kluba bit
9 0
StarMo1905
Druga liga !
2 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi