Adnan Jahić pojačao Radnički, Tasić umjesto Zulića
Adnan Jahić

Denedavno prvotimac Slobode iz Tuzle

Adnan Jahić pojačao Radnički, Tasić umjesto Zulića

M. Skaka

Nakon povratka sa izuzetno uspješnih mini zimskih priprema u Ulcinju, fudbaleri i stručni štab FK Radnički iz Lukavca nastavili su sa treninzima i pripremama za nastavak tekuće takmičarske sezone u 1. nogometnoj ligi Federacije BiH. Klubu sa Jošika u četvrtak se pridružio i Adnan Jahić, donedavno standardni prvotimac Slobode iz Tuzle.

Jahić igra na poziciji zadnjeg veznog, a u ekipi će zamijeniti Aldina Nurića koji je po završetku jesenjeg dijela prvenstva napustio Radnički. Prije angažmana u Lukavcu Jahić je, pored Slobode, igrao u Budućnosti iz Banovića te srbijanskom prvoligašu FK Inđija.

 

Na vlastiti zahtjev ispisnicu iz Radničkog dobio je i Edis Zulić, koji će karijeru nastaviti u FK Sloga iz Tojšića, inače ekipi koja visoko kotira u Drugoj nogometnoj ligi F BiH – Sjever i bori se za ulazak u viši rang takmičenja.

 

Šef stručnog štaba FK Radnički, Darko Vojvodić, odmah je poduzeo konkretne mjere kako bi pronašao adekvatnu zamjenu za Zulića, a već u ponedjeljak na Jošiku očekuju dolazak Dejana Tasića.

 

Tasić je u protekloj polusezoni bio standardni defanzivac FK Sutjeska iz Foče (1. liga RS). Karijeru je počeo u FAP-u iz Priboja, nakon čega je nastupio za mlađe selekcije Zemuna i BSK-a iz Batajnice (Srbija). Bio je reprezentativac nekadašnje Srbije i Crne Gore do 15 godina, a kao senior debitovao je u FAP-u. Nakon dvije godine igranja za klub u kojem je ponikao, nastupao je za Romaniju (Pale), Drinu HE iz Višegrada, a posljednjih 6 mjeseci proveo je u Sutjesci.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

 

FK Radnički je jesenji dio takmičarske sezone 2012/13 u Prvoj nogometnoj ligi F BiH okončao na 4. mjestu sa 26 osvojenih bodova, 9 manje od vodećeg NK Vitez. Prvu utakmicu u nastavku prvenstva Lukavčani će odigrati u subotu, 09.03.2013. godine u Gračanici sa ekipom Bratstva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.