Jahić izdvojio jednog momka: "Izrast će u velikog igrača, mi smo tu da stojimo iza njega"

Trener Slobode

Jahić izdvojio jednog momka: "Izrast će u velikog igrača, mi smo tu da stojimo iza njega"

Eldar Ganibegović

Otvaranje devetog kola donijelo nam je sjajnu utakmicu.

Meč u Banovićima odigrali su Sloboda i Sloga, a na kraju je pobjedu od 4:2 odnio tuzlanski tim.

Nakon utakmice pred našim kamerama svoj komentar dao je i trener Slobode, Adnan Jahić.

"Svaka utakmica nosi svoje zahtjeve. Nama svaki meč predstavlja teret. U ovoj ligi nema nekvalitetnih protivnika. Ulazimo u svaki meč maksimalno spremni. Dobro smo analizirali ekipu Sloge. Ono što bih pohvalio, ne pamtim kad smo dva puta gubili i vraćali se", rekao je pa nastavio:

"Još bih čestitao na odnosu igrača prema crveno-crnom dresu, od srca bih im čestitao. Nemamo neki roster, tako da nam je i ovaj kalendar srijeda-subota, srijeda-subota... Ovo već danas je bila treća utakmica u sedam dana. Kako ćemo naredni period s nekih fizioloških aspekata izmoći utakmice, to ćemo vidjeti."

"Neko bi morao napraviti kalendar, teško je napraviti dobru regeneraciju da bi igrači bili svježi. Ono što bih pohvalio je naša publika, koja dolazi ne znam koju već utakmicu u Banovićima. Podržavali su nas i kad je loše išlo, a i danas kad je išlo loše stvarali smo šanse, pogodili prečku."

"I ovo što se desi da dva puta gubiš jednostavno pogriješi ti najmlađi igrač na terenu, koji je do ove utakmice bio možda i najbolji igrač, mali Kapetanović. On će izrasti u u velikog igrača. On je tu da griješi, a mi da stojimo iza njega."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Da je danas bio poraz, ja bih ga uzeo na sebe. Niko od igrača ne bi bio kriv. Ono što nedostaje ovoj ekipi je naš Tušanj. Želim što prije da ova ekipa izađe na Tušanj, imat ćemo još više publike, čestitamo još jednom publici."

"Ponavljam, po ko zna koji put, imali smo danas samo jednog igrača preko 24 godine, Nikolu Komazeca, na terenu. Bit će sigurno i padova, ovo je mlad tim. Kad budemo imali padove, molim publiku da nas podrži. Ovi momci iskreno rade, moj štab iskreno radi i mislim da smo potpuno posvećeni Slobodi", riječi su Adnana Jahića, te je pozvao navijače i na narednu utakmicu. 

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Husrefbeg22
Vidim kucu pet metara od terena. kakva mu samo opcinska urbanisticka komisija dade dozvolu za gradnju kuce pet metara od travnjaka. Daje zakona nebi bila tiu ni izgradena, a ako je izgradena treba je porusiti jer joj tu nije mjesto. Ruglo od stadiona.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi