Amer Bekić se vratio u Premijer ligu BiH

Postignut dogovor

Amer Bekić se vratio u Premijer ligu BiH

S. Mlaćo
Nakon Stojana Vranješa, FK Sloboda je danas dogovorio novo pojačanje.

Radi se o Ameru Bekiću, dobro poznatom licu u bh. nogometu.

Bekić je postigao dogovor sa čelnicima Slobode i priključit će se ekipi.

Posljednji angažman ovaj 30-godišnjak imao je u hrvatskom klubu NK Opatija, a pored Slobode u Premijer ligi bio je i član HŠK Zrinjski, te FK Sarajevo.

Okušao se i u Indoneziji, te Kazahstanu i sigurno će biti pojačanje za Slobodu u nastavku sezone.

Ovog ljeta najbliži se bio jednom klubu iz Italije, tačnije Serije C, no do dogovora nije došlo.

Oglasi

Odlučio se za povratak u Slobodu i sigurno nove izazove.

Podsjetimo, 30-godišnji ofanzivni fudbaler je u Premijer ligi odigrao 196 utakmica i pritom je postigao 46 pogodaka kojima je dodao i 12 asistencija. Sa Zrinjskim i Sarajevom je osvajao pehar namijenjen prvaku Bosne i Hercegovine.

Sutra stiže i Stojan Vranješ

Ovaj 35-godišnjak će se sutra priključiti pripremama Slobode gdje će sigurno biti ogromno pojačanje i čini se da su čelni ljudi tuzlanskog kluba dogovorom sa Vranješom odradili pravi posao jer će sasvim sigurno njegovo iskustvo, ali i kvalitet biti od ogromne pomoći Slobodi.

Vranješ je sa Slobodom pregovarao i prije početka sezone, ali tada dogovor nije postignut, no kontakti se nisu prekidali, a proteklih nekoliko dana član Uprave tuzlanskog kluba Nino Džambić bio je u stalnoj vezi sa iskusnim veznjakom i danas su zainteresirane strane postigle dogovor.

Vranješ je u Premijer ligi nastupao za Željezničar i Borac, a upravo je najzaslužniji za titulu banjolučkog kluba osvojenu u sezoni 2020/2021.

U toj sezoni igrao je fenomenalno, postigao je 15 pogodaka u Premijer ligi kojima je dodao i dvije asistencije. U Kupu BiH je u četiri utakmice postigao dva pogotka.

FK Sloboda nakon šest kola u Premijer ligi na svom kontu ima samo šest osvojenih bodova.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za vikend će ugostiti Slogu iz Doboja i tražiti prijeko potrebne bodove.

Sloga stiže u veoma kvalitetnoj formi s obzirom da se izabranici Zorana Ćurguza su hit prvenstva i zauzimaju šestu poziciju.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

sakinamaaa
Podigli kredit da dovedu pojacanja da ne ispadnu iz lige
5 14
Nermmmmmm123
Jedan od boljih nasih napadaca sretno Bekicu !
9 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi