Trener Slobode potvrdio dva zvučna transfera, debitovaće u derbiju

Jahić pred duel sa Slogom

Trener Slobode potvrdio dva zvučna transfera, debitovaće u derbiju

Edmir Škorić

Sloboda će u subotu ugostiti Slogu u devetom kolu Premijer lige BiH.

Ponovo će se, usred promjene travnjaka na Tušnju, duel odigrati u Banovićima, a Tuzlaci nakon boda u gostima kod Igmana, sada žele sva tri pred nastavak zgusnutog rasporeda u ovoj kalendarskoj godini.

Trener Slobode Adnan Jahić hvali ekipu Sloge iz Doboja, koja je fantastično otvorila sezonu i pokazala da će biti pravi hit jer se radi o drugoj najefikasnoj ekipi prvenstva.

"Prvo bih naglasio da su predvođeni dobrim trenerom. Zoran Ćurguz je i meni bio trener, tako da znam o kakvom se treneru radi. Sloga je dobro krenula u prvenstvo, a njihova najveća odlika je da postižu dosta golova. Imaju utakmicu i pet bodova više, ali sutra će naš tim pokušati zaustaviti možda najboljeg špica u ligi po trenutnoj formi, Kulenovića. Imamo dan manje odmora od Sloge, a za nas je najveći problem jer se kapiten Jusić povrijedio protiv Igmana i on neće biti tu. No, ko god uskoči na njegovo mjesto, morat će dati svoj maksimum kao i sva ekipa", rekao je Jahić, pa je dodao:

"Ne ide nam u prilog trenutni raspored subota - srijeda koji se igra četiri sedmice. Ne znam zašto je ovako zgusnut raspored, ali šta je - tu je. Možda bi se neki drugi ljudi trebali pozabaviti time. Ponavljam, moramo dati sutra maksimum, da nam se ne bi ponovilo Posušje. Pozvao bih navijače da nas dođu podržati. Nama sutra treba pobjeda".

Jahić je između ostalog najavio i dva zvučna pojačanja u svom timu i otkrio kada bi Stojan Vranješ mogao debitovati u dresu Slobode.

"Što se tiče Vranješa, on je kao i Amer Bekić moja želja. Bit će danas na treningu s nama. Htio sam Vranješa i pred početak prvenstva, no tada nismo uspjeli jer je imao neke inostrane ponude. Tu je s nama i bit će nam velike od pomoći. Mislim da bi protiv Zrinjskog trebao debitovati, pošto bi se u ponedjeljak trebala završiti papirologija".

Sloboda je odigrala šest utakmica i na svom kontu ima šest bodova. Upisala je jednu pobjedu uz tri remija i dva poraza.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prethodne tri utakmice Sloboda je bez pobjede i sutra će učiniti sve da dođe do iste, no pitanje je hoće li to biti dovoljno da se pobijedi sjajna Sloga.

Već nakon Sloge, Slobodu očekuje zaostali domaći duel sa Zrinjskim, koji se igra sredinom sedmice, pa onda težak duel sa Željezničarom, te gostovanje Leotaru...

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...zna li neki navijac Slobode kako se zove ova bebica pored trenera?
5 12
pjanke.sa
Nije usred promjene terena novinarcicu nego usljed…kako ste nepismeni to je za medalje. Inace sretno Slobodi zasluzuju da igraju Premijer ligu!
6 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti