Uspješan povratak Kovačevića na teren, još jedna prepreka do grupne faze Lige prvaka
FOTO: Fradi.hu

Bh. reprezentativac pružio kvalitetnu partiju

Uspješan povratak Kovačevića na teren, još jedna prepreka do grupne faze Lige prvaka

S. Mlaćo
Mađarski Ferencvaroš igrat će u play off-u za Ligu prvaka.

Ferencvaroš je bio bolji od Slavije iz Praga u dva meča sa ukupnih 2:1.

U Mađarskoj je bilo 2:0, a u Pragu samo 1:0 za Čehe i bh. reprezentativci Eldar Ćivić, Adnan Kovačević i Stjepan Lončar nastavljaju svoj evropski put.

Bh. sportsku javnost posebno može radovati povratak na teren Adnana Kovačevića, sjajnog defanzivca koji je duže od sedam mjeseci bio 'out'.

Zbog neugodne povrede aduktora desne noge defanzivac je odlučio da ide 'pod nož', a sada se vratio.

U prvom meču protiv Slavije dobio je priliku tek da osjeti teren,  dok je u revanšu odigrao sjajno poluvrijeme i pokazao da je povreda definitivno iza njega.

Sretni su i u Ferencu zbog toga, svjesni koliko 27-godišnji defanzivac znači za ekipu, a što je potvrdio još u prošloj sezoni. Podsjetimo, bivši igrač Travnika i Sarajeva sa mađarskim klubom već ima jedan naslov prvaka te zemlje.

Jasno je da će Kovačević brzo vratiti se u početnu postavu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Kovačević je u četiri navrata nosio dres A reprezentacije naše zemlje, a povratak na teren značit će i što skoriji povratak među Zmajeve, što je sasvim realno očekivati.

Podsjetimo, Kovačević je u Mađarsku stigao iz Poljske Korone Kielce gdje je bio kapiten tima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi