Adnan Kovačević službeno predstavljen u Koroni Kielce

Potpisao ugovor sa timom iz Poljske

Adnan Kovačević službeno predstavljen u Koroni Kielce

S. Mlaćo

Adnan Kovačević i službeno je predstavljen u redovima poljskog prvoligaša Korone Kielce.

 Sada već bivši član FK Sarajevo brzo je postigao dogovor sa čelnicima Korone, te potpisao ugovor na dvije plus jednu godinu.

Kovačević na kraju ove sezone nije želio produžiti ugovor sa Sarajevom, te je vrlo brzo pronašao novi klub.

"Veoma sam sretan i zadovoljan. Danas sam potpisao ugovor sa velikim klubom. Nisam bio tu na probi, došao sam u Bremen da upoznam ekipu i odigrao sam 45 minuta. Poslije sam se zaputio za Poljsku kako bi potpisao ugovor i sredio potrebnu papirologiju. Sad je sve gotovo, igrač sam Korone Kielce i radujem se novim izazovima. Hvala svima koji su mi bili podrška dok sam bio u potrazi za klubom, te hvala mojoj As-11 Sportmanagment agenciji i braći Aljić koji su mi ovo omogućili", kazao je ovaj 23-godišnjak u nešto ranijoj izjavi za SportSport.ba.

Kovačević je navijačima predstavljen u prijateljskom meču protiv grčkog AEK-a (0:1), a čelnici njegovog novog kluba mišljenja su da je dovođenje nekadašnjeg mladog reprezentativca Bosne i Hercegovine bio pravi potez, te da će to potvrditi i naredni period.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi