Adnan Örnek i Boris Pavić najozbiljniji kandidati za klupu Čelika
Adnan Örnek uživa veliko povjerenje gazde, Aydina Olguna, koji želi svoga trenera na klupi Zeničana Foto:haberturk.com

Ko će naslijediti Slavena Musu?

Adnan Örnek i Boris Pavić najozbiljniji kandidati za klupu Čelika

D. Kurbegović

Nogometni klub Čelik nakon poraza od Mladosti iz Doboja kod Kaknja rezultatom 0:3 sporazumno se, kako je SportSport.ba prvi i pisao, razišao sa Slavenom Musom. 

Zeničani su u nedjelju pregovarali s Darkom Vojvodićem, ali ovaj stručnjak je "namjerno" postavio visoke uvjete da bi to rukovodstvo Čelika odbilo, jer Vojvodić nema baš dobru prošlost kada je u pitanju klub s Bilinog polja, čega je i on svjestan, tako da je on i zvanično otpao iz utrke za trenera Zeničana.

Kako saznaje SportSport.ba dvojica trenera su u trci za nasljednika Slavena Muse. Glavni investitor Aydin Olgun želi na mjesto trenera dovesti svog stručnjaka iz Turske, Adnana Örneka bivšeg trenera i koordinatora za mlade turskog Bursaspora. Ipak ljudi kojima je Olgun povjerio vođenje kluba ipak su za trenera, koji poznaje Premijer ligu i situaciju u i oko Čelika.

Taj stručnjak je svakako Boris Pavić, koji je Čelik dva puta ostavio u Premijer ligi, te je predvodio klub kada niko nije htio da ga vodi. Pavić će prema saznanjima našeg portala u srijedu doći u Sarajevu, gdje će prije utakmice Željezničara i Čelika na Grbavici obaviti razgovore s ljudima iz Čelika, oko njegovog eventualnog trećeg povratka na Bilino polje.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dok se ne riješi pitanje novog šefa struke, treninge vodi trojac Jasmin Džidić, Asim Hrnjić i Nijaz Hrustanović, koji će vjerovatno i predvoditi ekipu na teškom gostovanju kod Željezničara.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Benjamingst
Cirkuz zvana Premijer liga BiH... ko to jos prati ?
5 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi