Adnan Örnek ne može s klupe predvoditi Čelik
Trener iz Turske ne može sjediti na klupi Čelika

Zeničani gostuju Krupi

Adnan Örnek ne može s klupe predvoditi Čelik

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika sutra će u okviru 1. kola nove sezone Premijer lige BiH gostovati kod ekipe Krupe. Svakako težak zadatak za Zeničane u prvom kolu, budući da je Krupa veoma neugodna na svome terenu, gdje je dosta teško igrati, posebno po velikim vrućinama.

Izabranici Adnana Örneka trenirali su ove sedmice na terenu s umjetnom travom na Kamberovića polju, kako bi se navikli na ono što ih sutra očekuje protiv Krupe. Kao što smo već pisali stručni štab za utakmicu protiv Krupe ne može računati na stopera Vedrana Vrhovca, koji još nije registrovan za klub s Bilinog polja.

Ostali igrači su spremni, a sutra će crno-crveni biti lišeni usluga glavnog trenera Adnana Örneka, koji ne može sjediti na klupi Zeničana. Budući da je Örnek stranac, on ne može sjediti na klupi Čelika, sve dok se ne potpiše reprogram poreskog duga, te ne odblokiraju računi kluba s Bilinog polja. Ranije je ista situacija bila s Borisom Pavićem, koji je u dva navrata vodio Čelik, ali nikada nije sjedio na klupi na utakmicama.

Tako će sutra vjerovatno s klupe predvoditi Asim Hrnjić i Nijaz Hrustanović, te službeni predstavnik Omar Tipura, koji je i prevodioc, tako da će vjerovatno on biti veza između trenera Örneka (koji će biti na tribinama) i klupe za rezervne igrače. Iako smo pisali da bi na klupi trebao da bude Bakir Šerbo, on još uvijek nije postigao dogovor s čelnicima Čelika oko angažmana na Bilinom polju.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

adis_D11
Govna trebaju igrati 2.ligu,a ponovo su tu nikako ih se rijesiti.
9 28

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi