Olimpikov feniks vratio Vukove u život: Treba ovo potvrditi...

Osmanović se dva puta upisao u listu strijelaca

Olimpikov feniks vratio Vukove u život: Treba ovo potvrditi... · Intervju

S. Mlaćo

Nogometaši Olimpika nakon preokreta došli su do tri boda protiv Tuzle City.

Gosti su dva puta vodili, domaći se nisu predavali i na kraju su došli do tri boda.

Junak Olimpika bio je kapiten Adnan Osmanović koji se dva puta upisao u listu strijelaca.

"Tri važna boda za nas. Utakmica je bila vrlo dobra i dosta slična onoj koju smo odigrali u prvom dijelu protiv istog protivnika na Tušnju. Tada su pobijedili oni identičnim rezultatom, ovog puta smo mi bili uspješniji i osvojili tri boda", priča Osmanović.

Adnan Osmanović
Adnan Osmanović FK Olimpik FK Olimpik Pozicija: FW

Statistika

29 nastupa
29 kao starter
5 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
7 golova

Vukovi su pokazali karakter s obzirom da su se dva puta vraćali.

"Teško je kada primite pogodak iz prvog udarca na utakmici, ali smo pokazali karakter i vratili se odmah u igru i poravnali rezultat. I drugi dio gosti su dosta sretno stigli do nove prednosti, ali smo se uspjeli vratiti i napraviti preokret. I ponovo se pokazalo da imamo snage da se nosimo sa najboljim ekipama u ligi. Kada smo koncentrisani i agilni onda možemo napraviti dobar rezultat. Pohvalio bih sve moje saigrače, koji su bili kao jedan na terenu".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Već u srijedu Olimpik na Otoci igra veoma važan meč. Rival će biti Mladost Doboj Kakanj.

"Sada moramo ova tri boda iz ovog duela potvrditi u utakmici sa ekipom iz Doboja kod Kaknja. Znamo dobro o kakvoj se ekipi radi. Mlada ekipa, koja ima nekoliko sjajnih pojedinaca, koji mogu da naprave potez kojim mogu riješiti utakmicu. Na nama je da tokom cijelog susreta budemo na nivou, na kakvom smo bili u drugom dijelu susreta protiv Tuzla Cityja i nadam se da ćemo uspjeti doći do novog trijumfa, rekao je na kraju razgovora Osmanović koji se ove sezone pet puta upisao u listu strijelaca.

Top Komentari

plavi.zauvijek
Zbog feniksa odlaze igeači koji valjaju, razlog loše igre je napadač Osmanović, nije go iz igre dao koliko se sjećam
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi